Konya, Basketbol Şölenine Hazır

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen Spor Toto Türkiye Kupası final müsabakaları 8 büyük takımın katılımıyla Konya'da gerçekleştiriliyor.

14-18 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek kupa müsabakalarıyla ilgili Hilton Garden Inn Otel'de bir basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen tanıtım toplantısına Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Metin Şahin, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Anadolu Efes Koçu Ufuk Sarıca, Banvit Basketbol Kulübü Koçu Orhun Ene, Tofaş Basketbol Kulübü Koçu Nihat İziç ile takım oyuncuları ve basın mensupları katıldı

Toplantının açılış konuşmasını yapan TBF Asbaşkanı Metin Şahin, kupa müsabakalarının lige ayrı bir heyecan kattığını belirterek, 'Çünkü kazandığınız zaman yolunuza devam ediyor, kaybettiğiniz zaman ise eleniyorsunuz. O bakımdan kupaların ayrı bir güzelliği var. Türkiye'nin en kıymetli 3 büyük kupasından birisi bu kupa. Bu yıl 27.'si oynanıyor. Her zamanki gibi kupa maçları elemelerle başladı. 4 ayrı ilde gerçekleşen eleme maçlarında kazanan 2 takım final oynamaya hak kazandı. 8 değerli takımımız finaliçin yarışacaklar. Her zamanki gibi bu kupada da sürprizler yaşanabilir. Az favori gösterilen takımlar iyi dereceler alabiliyor ' dedi.

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz ise, Konya'nın böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmasından büyük gurur duyduklarını ifade ederek, '14 Şubat'ta başlayacak müsabakalara 8 büyük takımımız katılacak. 18 Şubat günü oynanacak final müsabakasına ise Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Genel Müdürümüz Mehmet Baykan'da katılacak ' şeklinde konuştu.

Anadolu Efes Koçu Ufuk Sarıca, kupaların normal ligden ayrı bir heyecana sahip olduğunu dile getirerek, her maçın final havasında geçeceğini ifade etti. Anadolu Efes olarak kupayı kazanmak için burada olduklarını da belirten Sarıca, 'İlk müsabakamız Fenerbahçe Ülker'le olacak. Gerçekten zor bir maç olacak. Ama dediğim gibi bizim hedefimiz bu kupayı kazanmak ' diye konuştu.

Banvit Basketbol Takım Koçu Orhun Ene ise zor bir turnuvanın kendilerini beklediğini ifade ederek, 'Türkiye'de çok kaliteli takımlar var ama bu takımların yanında düşük bütçeli küçük takımlar da var. Ancak bu turnuvalarda bu takımların da kazanması söz konusu. Yani favorisi olmayan bir turnuva. Tek maçlık ölüm-kalım maçlarında her an sürprizler yaşanabilir. Bu nedenle turnuvaya katılan her takım eşit güçte bence ' açıklamasında bulundu.

Son olarak konuşan Tofaş Basketbol Takım Koçu Nihat İziç, 3 büyük takımla aynı turnuvada mücadele etmekten mutlu olduklarını dile getirerek. 'İlk maçımızı Banvit'le oynayacağız. Amacımız ise bu turnuvada iyi oynamak ve kazanmak. Şansımız diğer takımlarla aynı. Tek maç usulü bir turnuva bu nedenle kimin kazanacağı belli olmaz. İlk maçımızı almaya çalışacağız ' ifadelerini kullandı

Kaynak: İHA