Gölbaşı’nda Hentbol Müsabakaları Teknik Toplantısı Yapıldı

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde 2011–2012 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Genç Erkek ve Genç Kızlar Hentbol Grup Müsabakaları teknik toplantısı yapıldı.

Düzenlenen toplantıya Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Hentbol İl Temsilcisi Mehmet Akif Ağır, Besni ve Gölbaşı Gençlik Spor müdürleri ile takım antrenörleri katıldı.

Hentbol İl Temsilcisi Mehmet Akif Ağır, toplantıda yaptığı konuşmada, turnuvaları tek salonda da yapabileceklerini ama bu müsabakaları ikiye böldüklerini ifade ederek günde 8 maç yapılıp gecenin geç vakitlerine kadar sıkıntı çekileceğine günde 4 maç yapıp sporcuların ve konukların rahat etmesini amaçladıklarını söyledi.
Federasyon tarafından 4 çift hakemin görevlendirildiğini belirten Ağır, federasyonun iki de gözlemcisini olduğunu ve toplantıda karşılaşmalarla ilgili teknik bilgilerin verileceğini söyledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı ise konuşmasında, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığının protokolü gereği bu müsabakaları düzenlediklerini ifade ederek müsabakaların illerde tamamlandığını ve kendilerinin de Adıyaman olarak bazı gruplara talip olmaları sonucunda hentbol genç erkekler ve genç kızlar kategori karşılaşmalarını Besni ve Gölbaşı ilçelerinde yapacaklarını söyledi. Bağcı, şunları kaydetti: “14-17 Şubat tarihleri arasında kızlarda 6, erkeklerde 9 grup halinde Türkiye 'nin çeşitli illerinde bu müsabakalar yapılacak. Buradan çıkacak gruplar yarı final müsabakaları için daha sonra belirlenecek illere gidecekler. Müsabakaları tek yerde yapmak yerine iki ilçede yapmak daha mantıklıydı. Kaymakamlarımız ve belediye başkanlarımız sizi rahat bir şekilde ağırlayacaklarını söylediler. İlçelerde geliş gidiş ve yol münasebetiyle daha uygun olarak gördük. Takımların kalacakları yerlere kadar ücretli veya ücretsiz hepsi sizler için ayarlandı. Herhangi bir sıkıntıda bize ulaşmanız yeterli olacaktır.“
Konuşmalardan sonra kura çekimi yapıldı ve katılan takımlara Gölbaşı Kaymakamlığı ve Gölbaşı Belediyesi tarafından ilçenin simgesi olan çeşitli hediyeler takdim edildi.