Emin Öztürk: Cas, Arıboğan ve Helvacı'yı Duruşmaya Çağırdı

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün CAS davasını yürüten Av.Emin Özkurt, “CAS davası şike iddiasının konu edildiği bir dava değildir, Fenerbahçe CAS’da davacıdır. UEFA ve TFF ise davalı taraflardır.” dedi

Fenerbahçe Kulübü 'nün CAS 'taki davasının bir şike davası olmadığını vurgulayan Öztürk, “Fenerbahçe Spor Kulübü, bu davada davalı değil; bilakis davacıdır ve adalet talebinde bulunan taraftır. Davanın konusu, ceza yargılaması çerçevesinde görülmekte olan ve yarın ilk duruşması gerçekleştirilecek şike davasının dışındadır. CAS davasına konu olan ihraç kararı, Fenerbahçe 'nin Şampiyonlar Ligi 'nden ihraç kararıdır. Kararın verildiği tarih itibarıyla gizliliğin söz konusu olması ve suçlamaların muhatabı olan kulübe hiçbir şekilde savunma hakkı tanınmadan cezalandırılmada bulunulması nedeniyle haksızdır, hukuksuzdur. Bu dava, Fenerbahçe 'ye yapılan yargısız infaza karşı açılmış olan bir hukuk mücadelesidir.” diye konuştu.

Av. Emin Özkurt, CAS davasında takip ettikleri strateji ve gerçekleştirdikleri müracaatlar neticesinde, CAS 'dan Pierre Cornu 'yu, Lutfi Arıboğan ' ve İlhan Helvacı 'yı duruşmada ifade vermeye çağırması yönünde karar çıkarttıklarını bildirdi. Özkurt, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Duruşma günü söz konusu kişiler mahkemede hazır bulunmak üzere davet edilmiş bulunmaktadırlar. Sayın Arıboğan ve Sayın Helvacı, Sayın Cornu 'nun ifadelerinin yanlış olduğunu, gerçeği yansıtmadığını belirtmiş ve hatta çeşitli platformlarda buna karşı yasal haklarını kullanacaklarını, dava açacaklarını belirtmişlerdi. Şu güne kadar ne biz ne de Türk spor kamuoyu bu yönde bir girişimlerini görmedik”

Bir anlamda tarafların yüzleşmesi olacak bu daveti değerlendiren Av. Emin Özkurt, söz konusu durumu adı geçen kişiler bakımından bir fırsat olarak gördüğünü bildirdi. Özkurt, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bize göre bu gelişme Sayın Arıboğan ve Sayın Helvacı açısından önemli bir fırsattır. Bugüne kadar gerçek dışı olduğunu belirttikleri bir görüşme içeriği hakkında, Sayın Cornu ile karşı karşıya gelmelerini ve gerçeklerin tüm çıplaklığıyla ortaya çıkıp, Fenerbahçe Spor Kulübünün hangi gerekçelerle Şampiyonlar Ligi 'nden ihraç edildiği hususunun aydınlığa kavuşması bakımından da ayrıca mühimdir