Amrabat Gerçeği

Faslı yıldızın ara transferin bitmesine 1 hafta kala Galatasaray’ın kapısından döndüğü ortaya çıktı. Albayrak, Kayserispor’u ikna etti, ancak Başkan Ünal Aysal transferi sezon sonuna erteledi

Galatasaray ile Kayserispor arasındaki maçta performansıyla yeniden dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Nordin Amrabat ' ın krize dönüşen transferi konusunda ilginç gerçekler ortaya çıktı. Teknik Direktör Fatih Terim ' in listesinde ilk sıralarda yer alan 24 yaşındaki Faslı yıldız için kulüplerin ara transferin bitimine 1 hafta kala anlaşma noktasına geldiği ancak Başkan Ünal Aysal ' ın karşı çıkması üzerine operasyonun gerçekleşmediği öğrenildi.
Amrabat ' ın transferi için büyük uğraş veren yönetici Abdurrahim Albayrak ' ın, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ' den yardım istediği ve sonunda Kayserispor Başkanı Recep Mamur ' u ikna ettiği belirlendi. Albayrak ' ın, transfere noktayı koymak ve detayları konuşmak için Mehmet Özhaseki ve Recep Mamur ' un yanında Başkan Ünal Aysal ' ı telefonla arayarak, “Başkanım, Amrabat için anlaştık. Siz olur derseniz bir sorun yok. Ne diyorsunuz” dediği, fakat hiç beklemediği bir yanıt aldığı belirtildi. Başkan Aysal ' ın, “Sezon sonu değerlendiririz” ifadesi sonrası, Amrabat defterinin mecburen kapandığı dile getirildi.

Kayseri cephesi de şaşırdı
Amrabat ' ı daha önce hiçbir koşulda Galatasaray ' a vermeyeceklerini bildiren, ancak uzun uğraşlardan sonra geri adım atan Kayseri cephesinin de yaşanan bu gelişme sonrası şaşkınlık yaşadığı belirtildi. Başkan Aysal ' ın, marttaki mali kongrede zor durumda kalmamak için bu kararı aldığı ve maliyeti nedeniyle transferi şimdilik “lüks” olarak gördüğü kaydedildi.
Başkan Ünal Aysal ' ın, Amrabat ' ın, Galatasaray karşısında ortaya koyduğu futbola, “tam not” verdiği ve transferin sezon sonunda gerçekleşmesi için şartları zorlayacağı kaydedildi.