Türkiye Yaşar Doğu'yu Zirvede Bitirdi

Bu yıl 40'ıncısı düzenlenen Uluslararası Yaşar Doğu Büyükler Serbest ve Bayanlar Güreş Turnuvası'da Türkiye hem erkeklerde hem de bayanlarda takım halinde birinci oldu.

17 ülkeden 286 sporcunun katıldığı turnuvada Türkiye, erkeklerde 64, bayanlar da ise 65 puanla takım halinde 1. oldu.

Uluslararası Yaşar Doğu Büyükler Serbest ve Bayanlar Güreş Turnuvası'nın son gününde Türkiye 3 altın, 4 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı. Atatürk Spor Salonu'nda 3 gündür devam eden turnuvada, erkeklerde 66 ve 96, bayanlar da ise 55 ve 67 kilolarda üçüncülük ve final müsabakaları yapıldı.

Erkekler 66 kiloda iki Türk güreşçi finale kaldı. Final müsabakasında ise Yakup Gör altın, Mustafa Kaya gümüş madalyanın sahibi oldu. Bu sıklette üçüncülüğü İran'dan Meysam Nasiri ve Azerbaycan'dan Jabrail Hasanov paylaşarak bronz madalya kazandı.

96 kiloda Azerbaycan'dan Khetag Gazyumov altın, yine aynı ülkeden Sarif Sharifov gümüş, ABD'den James Daniel Bergman ve Türkiye'den Faruk Akkoyun bronz madalyanın sahibi oldu.

Bayanlar 55 kiloda ise 3 Türk sporcu madalya sahibi olmayı başardı. Bu kiloda Zeynep Yıldırım altın, Bedia Gün gümüş madalya elde ederken, Cangül Karakuş ve Moğolistan'dan Orkhon Purevdorj ile bronz madalyayı paylaştı.


ÜLKE SIRALAMALARI
Türkiye'nin erkeklerde 64, bayanlarda ise 65 puanla takım halinde birinci olduğu turnuvanın erkeklerde ikinciliğini 44 puanla İran, üçüncülüğünü 36 puanla Azerbaycan, dördüncülüğünü ise 30 puanla Kazakistan elde etti.

Bayanlarda ise takım ikinciliği 40 puanla Azerbaycan, üçüncülüğü 18 puanla Moldova ve dördüncülüğü ise 10 puanla Bulgaristan kazandı.


2. GÜN
Turnuvanın ikinci gün müsabalarını Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da izledi. Baykan'a, Sağlık İşleri Daire Başkanı Sultan Seyhan, Spor Kuruluşları Daire Başkanı Nurettin Özen, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, Ankara Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Numan Güzey, İstanbul Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Burhan Başoğlu eşlik etti.

Turnuvanın ikinci gününde Türkiye 2 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

Atatürk Spor Salonu'nda yapılan turnuvada bayanlar 51 kiloda Burcu Kebiç, finalde Moldovalı rakibi Natalia Budu'ya yenilerek gümüş madalyada kalırken, 63 kiloda Elif Jale Yeşilırmak ise Azeri rakibi İrina Netreba karşısında galip gelerek altın madalyanın sahibi oldu. Aynı kiloda mindere çıkan Sinem Topçu ise bronz madalya kazandı.

Erkekler 120 kiloda Taha Akgül 2 İranlı güreşçinin önünde altın madalyaya uzanırken, 60 kiloda Recep Aktaş ve 84 kiloda Serdar Böke gümüş madalyada kaldılar.


1. GÜN
40. Uluslararası Yaşar Doğu Büyükler Serbest ve Bayanlar Güreş Turnuvasının ilk gününde Türkiye 1 altın, 3 gümüş ve 5 bronz madalya kazandı.

Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen turnuvada bayanlar 59 kiloda finalde iki Türk sporcu mücadele etti. Hafize Şahin, finalde Derya Yılmaz'ı yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Yılmaz'ın gümüş madalyada kaldığı kiloda Hatun Muhcu ise bronz madalya kazandı.

Turnuvada, bayanlar 48 kiloda Sümeyye Sezer ve Merve Kenger ile 72 kiloda Yasemin Adar bronz madalya elde etti. Bayanlar 48 kiloda şampiyonluğu Azeri Marziget Bagomedov, 72 kiloda ise Bulgar Zlateva Stanka kazandı.

Erkekler 55 kiloda Vedat Bulduk ile 74 kiloda Soner Demirtaş gümüş madalya kazanırken, 74 kiloda Ayhan Sucu ise Türkiye'ye bronz madalya kazandıran isim oldu. Erkekler 55 kiloda şampiyonluğu Azeri Makhmud Magomedov, 74 kiloda ise Kanadalı Matthew Gentry elde etti.