Türkiye, Bakü'de En Çok Madalya Kazanan Ülke Oldu

39.Ümitler, Gençler ve 21 Yaş altı Avrupa Karate Şampiyonası, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de sona erdi.

Türkiye, şampiyonanın son gününde 1 altın ve 4 bronz madalya kazandı. Toplamda 3 altın, 1 gümüş ve 13 bronz madalya kazanan Türkiye, 17 madalyayla en çok madalya kazanan ülke oldu.

30 ülkeden 580'e yakın sporcunun katılımıyla gerçekleşen şampiyonanın ilk 2 gününde 2 altın, 1 gümüş ve 9 bronz madalya kazanan Türkiye, son günde yine Avrupa Şampiyonluğu elde etti.

Şampiyonanın son gününde 21 Yaş Altı Bayanlar Kumite 60 kiloda tatamiye çıkan Bahar Erşeker, sırasıyla Azeri, Rus, Portekizli ve Fransız rakiplerini yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

Türkiye adına son günde mücadele eden, Erkek Kata Milli Takımı, 21 Yaş Altı Bayanlar Kumite 53 kiloda Asunur Yıldırımer, 21 Yaş Altı Bayanlar Kumite + 60 kiloda Hafsa Şeyda Burucu ve 21 Yaş Altı Erkekler Kumite 68 kiloda Erman Eltemur, bronz madalya kazandı.

EN ÇOK MADALYA KAZANAN ÜLKEYİZ
Şampiyonada, 3 altın, 1 gümüş ve 13 bronz madalya kazanan Türkiye, 17 madalyayla en çok madalya kazanan ülke oldu. 17 madalya kazanan Türkiye'nin ardından 14 madalya ile Fransa ikinci, 12 madalya ile İspanya üçüncü ve 8 madalyayla İtalya dördüncü oldu. Madalya cinsine göre yapılan sıralamada ise Fransa ilk sırayı alırken, İspanya ikinci, Türkiye ise üçüncü oldu.

İLK İKİ GÜNDEKİ MADALYALARIMIZ
Şampiyonanın ilk 2 gününde Murat Kaya ve Uğur Aktaş, Avrupa Şampiyonu olmayı başarmıştı. İlk 2 günde, Ali Sofuoğlu gümüş madalyada kalırken, Mehmet Yakan, Neslihan Çalışkan, Büşra Tosun, Büşra Şeyda Turan, Alpereren Fatih İniş, Umay Tokcan, Eray Şamdan, Tolga Macar ve Burak Karadayı bronz madalya kazanmıştı.