Şota'dan Maçın Hakemlerine Eleştiri

Kayserispor Teknik Direktörü Şota Arveladze, Galatasaray karşılaşmasını yöneten hakem Özgür Yankaya'yı eleştirdi.

Takımın deplasmanda Galatasaray'a 1-0 mağlup olduğu karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısına katılan Gürcü hoca, üzgün olduğunu, fazla bir şey söylemek istemediğini ifade ederek, ''Konuşmam bir şeyi değiştirir mi?'' diye konuştu. Basın mensuplarının ısrarlı soruları üzerine Şota, ' Yok ya.. Güzel maç oldu, tamam. Siz maçı seyrettiniz mi? O zaman siz düşünün problem nerede'' dedi.

Karşılaşmanın hakeminin yönetimini eleştiren genç hoca, ' Maç içinde vermiş olduğu kararlara bakın, verilen fauller faul değil. Sarı kartlar doğru değil. Her zaman illa da ev sahibi takımın maçı kazanması mecbur mu? Üzülüyoruz, bizler de çalışıyoruz. Boşuna mı buraya geldik? Biz de kazanmak istiyoruz. ' şeklinde konuştu.

Karşılaşma içinde ilginç kararlar verildiğini dile getiren Şota, sözlerini şöyle sürdürdü: ' Galatasaray'ın gücünü herkes biliyor. Burada kimseyi suçlamak istemiyorum. Ama maç içinde adam yoruldu, yere düştü. Daha sonra ben yapamıyorum dedi, oyunu durdurdular. Böyle bir şey görmedim. Adama yapılan darbe yok, faul yok, adam yoruldu, oyunu durduruyor. Bekleyin, bir de su verelim. Maalesef maç içindeki böyle küçük detaylarla maçlar bitiyor '
Öte yandan bir ara Galatasaray'ın transfer listesinde yer alan ve daha sonra kadro dışı bırakıldıktan sonra tekrar takıma dönen Amrabat'ın performası konusunda ise Gürcü hoca, ''Fena değil. Yaşananlardan etkilenmiş görmedim kendisini'' diye konuştu.