Manchester United, Liverpool'u Rooney Farkıyla 2 - 1 Mağlup Etti

Premier Lig'de iki ezeli rakip Manchester United ile Liverpool karşı karşıya getiren maçta Manchester United, Rooney farkıyla sonuca giderken maç fazlasıyla zirveye yükseldi.


Ada'da 25. hafta mücadelesinde Manchester United, Liverpool'u 2-1 mağlup etti. Bu sezon Anfied Road'ta ligin ilk yarısında oynanan maçta rakibiyle 1-1 berabere kalan, 2 hafta önce FA Cup mücadelesinde 2-1 mağlup olan Manchester United böylece rakibinden rövanşı da almış oldu.

Ligin ilk yarısında oynanan maçta Evra'ya ırkçı bir söz söylediği gerekçesiyle 8 hafta ceza alan Suarez ile Fransız oyuncunun maç öncesi el sıkışıp sıkışmayacağı merak konusu olmuştu. Uruguaylı yıldız yaptığı açıklamada Evra ile herhangi bir sorunun olmadığı belirtmişti ama maç öncesi seronomide Evra'yı pas geçti.

Old Trafford'da yapılan mücadelenin ilk yarısında Scholes'un pozisyonu dışında tehlike yaşanmadı. İlk 45 dakikada akıllarda kalan tek olay Suarez'in top ayağına geldiğinde Old Trafford'dan yükselen tepki ıslıklarıydı.

İkinci yarıya Manchester United fırtına gibi başladı. Wayne Rooney 47. ve 50. dakikalarda attığı gollerle takımına iki farklı üstünlüğü getirdi. Kalan dakikalarda Ferguson'un öğrencileri skor avantajından etkisiyle oyunu rölantiye aldı. 80. dakikada Manchester United bir anlık konstarasyon kaybı yaşadı ve Suarez bu hatayı affetmeyerek skoru 2 - 1'e getirdi.

Liverpool'un kalan dakikalarda baskısı sonuç getirmedi ve Manchester 3 puanı hanesine 2 - 1'lik skorla yazdırdı.

Ezeli rakibini deviren Manchester United, 58 puana yükselip maç fazlasıyla zirveye kondu. Liverpool ise 39 puanda kaldı.