Kayserispor engelini kayıpsız geçti

Spor Toto Süper Lig'in 26. hafta karşılaşmasında Galatasaray, Türk Telekom Arena'da konuk ettiği Kayserispor'u 1-0 mağlup etti.

Süper Lig'in 26. hafta mücadelesinde Kayserispor'u Melo'nun attığı kafa golüyle deviren G.Saray, evindeki yenilmezlik serisini 9 maça çıkardı.

Bu sonucun ardından lider Galatasaray puanını 57'ye yükseltirken ikinci sırada bir maçı eksik Fenerbahçe ile puan farkını 6'ya çıkardı. Kayserispor ise 33 puanla 9. sırada kaldı.

Galatasaray gelecek hafta deplasmanda Mersin İdman Yurdu'na konuk olurken Kayserispor sahasında Trabzonspor ile karşılaşacak.

ALBERT RIERA SAVUNMAYA

Spor Toto Süper Lig 26. hafta maçında Kayserispor'u konuk eden Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, Riera'yı ilk 11'de görevlendirdi.

Ligde son oynanan ve sarı-kırmızılı ekibin Gaziantepspor'u deplasmanda 2-1 yendiği maçın kadrosunda değişikliğe gitmeyen teknik direktör Fatih Terim, yalnızca sakatlıklar nedeniyle sıkıntı yaşanan savunmanın solunda farklı bir alternatif denemek zorunda kalındı.

Gaziantepspor maçında ilk 11'de görev alan Hakan Balta ile yine aynı pozisyonda oynayan ve sakatlığı devam eden Çağlar Birinci'nin yokluğunda sarı-kırmızılı teknik adam, sol açık olarak forma giyen Albert Riera'yı savunmanın soluna çekmek zorunda kaldı.

Sarı-kırmızlı takımda, sakatlığı nedeniyle Yekta Kurtuluş, kırmızı kart cezası nedeniyle Milan Baros ve Afrika Uluslar Kupası'nda Fildişi Sahili formasıyla finale çıkan Emmanuel Eboue de bugün takımda yer alamadılar.

NECATİ İLK KEZ

Ara transfer döneminin son gününde sözleşme imzalayarak yeniden Galatasaray'a dönen Necati Ateş, Türk Telekom Arena'da ilk maçına Kayserispor karşısında çıktı.

Transfer görüşmeleri nedeniyle Medical Park Antalyaspor'un Türk Telekom Arena'da Galatasaray'a karşı oynadığı maçın kadrosuna alınmayan Necati, sarı-kınmızılı formayla ilk maçına Gaziantepspor deplasmanında çıkmış ve 1 gol atarak galibiyette önemli katkı sağlamıştı.

AMRABAT GALATASARAY'A KARŞI

Galatasaray'ın ara transfer döneminde kadrosuna katmak için yoğun çaba sarf ettiği ve Kayserispor yönetimiyle karşı karşıya geldiği Noureddine Amrabat, ilk 11'de görev aldı.

Kayserispor'dan ayrılıp Galatasaray'a gelmek istediğini açıklaması nedeniyle kadro dışı bırakılmasının ardından, affedilerek Gençlerbirliği maçının ikinci yarısında görev verilen Amrabat'ı teknik direktör Şota Arveladze, Galatasaray'a karşı ilk 11'de sahaya sürdü.

KARŞILIKLI POZİSYONLAR

Türk Telekom Arena'da iki sarı kırmızılı ekibin mücadelesi karşılıklı gol pozisyonları ile başladı.

Karşılaşmanın 7. dakikasında Riera sol kanattan ceza sahası içine ortaladı. Kayserispor savunması topu uzaklaştırmayı başaramayınca ceza sahası içinde topu önünde bulan Elmander'in vuruşu kaleci Navarro'da kaldı.

16. dakikada ise Kayserispor'da Abdullah Durak Galatasaray ceza sahası içine doldurdu. Kaleci Muslera topu çıkıp almak istedi ancak Ujfalusi ile arasında yaşanan anlaşmazlık sonrasında tecrübeli savunmacının kafa vuruşu az farkla auta gitti.

AMRABAT BOŞ KALEYE...

Mücadelenin en net pozisyonu 27. dakikada Kayserispor'dan geldi.

G.Saray savunmasının hazırlıksız yakalandığı bir anda Emir Kujovic şık bir ara pası gönderdi. Tomas Ujfalusi ayağı kayıp düşünce Amrabat ceza sahası içinde topla buluştu ve kaleci Muslera'yı çalımladı. Açısı kapanan Amrabat zor pozisyonda topu boş kaleye göndermek istedi ancan top kale çizgisine parelel şekilde gitti ve ağlarla buluşmadı.

Pozisyonun devamında Galatasaray savunması tehlikeyi uzaklaştırarak rahat bir nefes aldı.

EMRE KAÇIRDI MELO ATTI

Ev sahibi ekip Galatasaray karşılaşmanın 30. dakikasında Emre Çolak'la gole çok yaklaştı ancak genç futbolcu pozisyondan eli boş döndü.

Selçuk İnan rakip yarı alanda yaptığı baskı sayesinde topu kaptı ve pasını Emre Çolak'a iletti. Savunma arkasında topla buluşan Emre bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı ancak etkisiz bir vuruş yapınca top kaleci Navarro'da kaldı.

Bu pozisyondan 2 dakika sonra sarı kırmızılılar Brezilyalı Felipe Melo ile golü bulmayı başardı.

G.Saray'ın 32. dakikada sol kanattan geliştirdiği atakta Albert Riera ceza sahası içine ortaladı. Ceza sahası içine müthiş bir koşu yapan Felipe Melo savunmanın arasından çok iyi yükseldi yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu.

45 DAKİKALIK KAYSERİ

Sahasında Kayserispor'u ağırlayan Galatasaray, ilk yarıya oranla ikinci 45 dakikada çok daha rahat bir futbol sergiledi.

İlk yarıda sayısız gol fırsatı yakalayan Kayserispor, ikinci yarıda Galatasaray kalesine gelmekte zorlandı. Ev sahibi ekip Galatasaray, oyunu istediği gibi yönlendirirken Kayserispor Teknik Direktörü Şota Arveladze'nin oyuncu değişiklikleri ise fayda etmedi.

MELO VE RIERA CEZALI

Kayserispor karşılaşmasında sarı kart gören Felipe Melo ve Albert Riera, Mersin İdman Yurdu maçı öncesinde ceza duruma düştüler.

Mücadelenin 32. dakikasında attığı kafa golü ile takımını Kayserispor maçında 1-0 öne geçiren Brezilyalı futbolcu, 42. dakikada Amrabat'a yaptığı hareket sonrasında sarı kart gördü. Sarı kart limitini dolduran Felipe Melo, gelecek hafta Mersin İdman Yurdu deplasmanında takımıyla birlikte olamayacak.

Öte yandan Kayserispor karşılaşmasında 57. dakikada sarı kart gören İspanyol Futbolcu Albert Riera da Mersin İdman Yurdu maçı öncesi cezalı duruma düştü.

MAÇTAN DAKİKALAR

92'Selçuk topu kazandı kendi sahasında. Pasını da verdi ancak öncesinde Amrabat'ın faulüne maruz kaldı
91'Karşılaşmanın sonuna en az dört dakika uzatma eklendi
90'Hakem Özgür Yankaya oyunu durdurdu. Engin oyundan alınırken Yiğit oyunda
89'Engin topsuz alanda yerde kalıyor bu arada...
88'Hasan Ali Kaldirim soldan ortaladı. Savunma kafayla karşıladı. Ceza alanı dışına düşen topun gelişine vuran Sefa oldu anca top farklı şekilde auta çıktı
87'Galatasaray'da Ceyhun, Emre'nin yerine oyunda
86'Nordin Amrabat sağ kanattan ortaladı. Gökhan'a doğru gelen topu Uruguaylı kaleci yükseldi ve kaptı
85'Karşılaşmanın son anları yeniden harektlendi
84'Johan Elmander ceza alanına girereken yerde kaldı. Galatasaray'lılar faul beklerken hakem Yankaya oyunu devam ettirdi. Elmander ayakta kalabilseydi kaleci Navarro ile karşı kaşrıya kalacaktı
83'Kayserispor sağ kanattan bir serbest atış kullandı. Sefa'nın arka direğe ortasına Gökhan vurdu ancak Muslera başarılıydı
82'Sefa Yilmaz topla beraber ceza alanına girdi. İki savunma oyuncusu ile mücadeleye girdi ve topu kopatırdı
81'Diego Biseswar ceza alanı dışı sağ çaprazından kaleyi yokladı. Top üst ağlarda kaldı
80'Kayserispor, rakip yarı alanın sağ bölümünden serbest vuruş kullandı. Ceza alanına gelen topu savunma uzaklaştırdı
77'Kayserispor'da James Troisi yerini Diego Biseswar'a bıraktı
76'Karşılaşmada son 25 dakikanın içerisine girdik ve ev sahibi ekibin 1-0'lık üstünlüğü devam ediyor
75'Galatasaray'da pres sonuç getirdi. Kapılan topla son olarak buluşan isim Selçuk'tu. Ceza alanı dışından sert şutunda top yandan auta çıktı
74'Galatasaray'da sarı kart gören Felipe Melo ve Albert Riera gelecek hafta cezalı duruma düştüler...
73'James Troisi ceza alanın içerisi sol bölümünde topla buluştu. Ceza alanı içerisinde oldukça müsait arkadaşları olmasına rağmen kaleyi denedi. Top auta çıktı
73'Kayserispor'da şu anda oyun alanında olan 11 oyuncunun 5 tanesi sarı kart ile oynuyor...
72'Galatasaray'da Necati yerini Sercan'a bıraktı
71'Selçuk soldan içeriye kesti. Elmander'in müdahalesi ile Navarro topu elinden kaçırdı, Necati ağlara gönderdi ancak öncesinde faul kararı vardı
71'Selçuk serbest vuruşta topu doğrudan kaleye gönderdi. Baraja da çarpan top kornere çıktı
70'Kamil Ahmet Çörekçi bu pozisyon sonrası sarı kart gördü
68'Johan Elmander, Emre'den aldığı pasla soldan geldi. Orta şut karışımı bir vuruş yaptı. Top doğrudan auta çıktı
67'Selçuk İnan serbest vuruşu kullandı. Melo kafayı vuran isimdi ancak top az farkla auta çıktı
66'Eren Güngör, Necati'ye yaptığı faul sonrası sarı kart gören bir diğer oyuncu oluyor
66'Engin Baytar orta alanda topu Necati ile buluşturmak istedi ancak savunma izin vermedi
65'Karşılaşmada 3 Kayserispor 3 de G.Saray olmak üzere toplam 6 sarı kart çıktı
64'Kayserispor'da Emir Kujovic yerini Gökhan Ünal'a bıraktı
62'Sabri sağdan ortaladı. Necati'ye gelen topu Zurab Khizanishvili kafayla uzaklaştırdı
61'Kısa süreli bir gerginlik yaşandı ancak büyümeden oyuna devam ediliyor
60'Bu arada Engin orta alanda rakibiyle bir tartışma yaşadı ve yerde kaldı
59'James Troisi hakemin kararını beğenmeyerek topa sert bir şekilde vurunca sarı kart gördü
59'Johan Elmander ceza alanı içerisinde topu önüne aldı. Pasını çıkardı ancak Necati'nin arkasına düşen topu savunma uzaklaştırdı
58'Amrabat kullandı serbest atışı. Ortasına ceza alanında Eren yükseldi ancak savunma pozisyonunu bozdu ve devam eden pozisyonda defans topu uzaklaştırdı
57'James Troisi ceza alanına sağdan girmek istedi. Riera rakibini arkadan çekere düşürdü ve sarı kart gördü.
56'Bu dakikalarda iki ekip de hakem Özgür Yankaya'nın kararlarından memnun değil...
55'Emre Çolak soldan ortaladı. Arka direkte Elmander yükseldi. Kafa vuruşunda top üstten auta çıktı
54'Kayserispor ayağa paslarla rakip yarı alanda organize olmak istedi. Sol kanatta Hasan Ali topu Engin'e kaptrıdı ve atak son buldu
53'Emre Çolak'ın soldan pasına Necati hareketlendi ancak Necati'den önce hareketlenen Eren oldu ve topa müdahale etti
52'Kayserispor savunmada pas yaparak çıkmaya çalışıyor
51'Oyun ilk yarıya göre biraz daha düşük bir tempoda başladı.
50'Riera rakip yarı alanın sağ bölümünden bir serbest atış kullandı. Ceza alanı dışı ön çizgisinde yüklene Elmander, savumanın müdahalesi sonrası yerde kaldı ve kısa süreli bir sakatlık geçirdi
49'Engin orta alanda kaptığı topu iyi taşıdı. Ara pasını ceza alanı içerisindeki Elmander'e çıkardı ancak top hızlıydı ve Navarro'ya gitti
47'İki takım da ikinci yarıya, ilk yarıdaki 11'leri ile çıktı
46'Ve karşılaşmanın ikinci yarısı başladı

GALATASARAY 1-0 KAYSERİSPOR İLK YARI SONA ERDİ

45'Emre Çolak soldan ceza alanına ortaladı. Necati penaltı noktası üzerinde topa uzandı ancak yetişemedi
44'Galatasaray'da Melo gördüğü sarı kart nedeniyle gelecek hafta cezalı duruma düştü
43'Emir Kujovic ceza alanı dışı sol çaprazından kullanılan serbest atışta kaleyi denedi. Top üstten auta çıktı
43'Kayserispor tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanıyor
42'Melo yaptığı faul sonucunda sarı kart görüyor
41'G. Saray'da savunmada Ujfalusi bugün oldukça başarılı bir karşılaşma çıkarıyor
40'Emre Çolak'ın vuruşunda top savunmadan sekti ve ceza alanı içerisinde Necati'nin önüne düştü. Necati'nin şutu Navarro'nun kucağında kaldı
39'Abdullah'ın Elmander'a yaptığı müdahale sonucunda ev sahibi ekip bir faul kazandı. G.Saray'lı oyuncular kart için itirazda bulundu ancak hakem aynı görüşte değil
38'Nordin Amrabat'ın ara pasında Furkan hareketlendi. Genç oyuncudan önce Muslera kalesini terketti ve topun sahibi oldu
37'Emre Çolak kornerde topu Sabri'ye gönderdi. Sabri tek pasta yeniden Emre'yi görü ancak genç oyuncu ofsayttaydı...
36'Emre Çolak soldan yaptı ortasını. Necati oldukça sert bir kafa vuruşu yaptı. Navarro son anda topa müdahalede bulundu ve çıkardı.
35'Hasan Ali'nin kendi sahasından gönderdiği pasa Amrabat hareketlendi. Ceza alanı içersinde Ujfalusi yatarak müdahale etti ve önemli bir atağı kesti
33'Felipe Melo, kendi taşıdığı atakta topu soldan gelen Riera'ya taşıdı. İspanyol oyuncunun ortasında ceza alanı içerisinde yükselen Melo'nun kafa vuruşunda top ağlarla buluştu
32' GOOOLLL Melo
31'Mücadelede tempo geride kalan 30 dakika içerisinde bir an olsun düşmedi. Ancak henüz gol ses çıkmadı...
30'Emre Çolak ceza alanı içersinde topla buluştu. Bir anda kaleci Navarro ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda Navarro başarılıydı.
29'Johan Elmander sol çizgiden ortaladı. Herkesi geçen top Hasan Ali'nin kontrolünde auta çıktı
28'Sabri yine aynı bölgeden ortaladı. Bu sefer Elmander topu göğsüyle kontrol edip röveşata denedi. Top üstten auta çıktı
27'Sabri sağdan ortaladı. Necati'den önce savunma kafayla karşıladı
26'Kujovic'in ara pasında Amrabat, Ujfalusi'nin dengesini kaybederek düşmesi sonucunda topla buluştu. Kaleci Muslera'yı da geçen Faslı oyuncu açısını kaybetmesine rağmen vurdu. Ancak top boş kale yerine, kale çizgisine paralel bir şekilde auta çıktı
25'Engin'in pasını elle kesen Riveros sarı kart görüyor Kayserispor'da
24'Selçuk Inan kullandı serbest vuruşu. Top barajdan döndü
23'Galatasaray ceza alanı dışında kaleyi karşıdan gören bir noktadan serbest atış kullanacak
22'Bu faulü sonrası Zurab Khizanishvili sarı kart görüyor
22'Galatasaray kaptığı topla ani bir atağa kalktı. Engin'i Zurab Khizanishvili faul ile durdurdu. Engin için sağlık görevlileri oyun alanında...
21'Amrabat orta alanda topla fazla oynayında Selçuk'a kaptırdı
20'Necati Ates ceza alanı dışından kaleyi denedi. Top yandan auta çıktı
18'Kayserispor rakip yarı alanın sol bölümünden bir serbest atış kullandı. Troisi'nin ortasında top doğrudan Muslera'da kaldı
17'Konuk takım oyuna denge kurma çabalarında
16'Amrabat soldan topu ceza alanına havalandırdı. Ujfalusi kafayla vurdu. Ters vuruşu Muslera'yı şaşırttı ve az farkla kornere çıktı. Büyük tehlike oldu ev sahibi kalesinde
16'Necati Ates'in tek pasına Elmander hareketlendi ancak top İsveçli golcüden önce Navarro'da kaldı
15'Bu dakikalarda tempo oldukça yüksek...
14'Kujovic, ceza alanı önünde Ujfalusi'den topu kaptı ve ceza alanına girdi. Şutu auta çıktı. G.Saray'lı oyuncuların ve yedek kulübesinin Ujfalusi'ye faul yapıldı beklentisi vardı
12'Engin Baytar, Hasan Ali'ye yaptığı faul sonrası sarı kart görüyor
11'Emre Çolak yine ceza alanı içi sol bölümünde topla buluştu. Şık döndü ve ortaladı ancak savunma kafayla karşıladı
10'Emre Çolak ceza alanı içerisinde buluştuğu topu bekletmeden ortaladı. Topu gönderdiği yerde hiçbir takım arkadaşı yoktu
9'Melo sağdan kaçan Sabri'ye topu göndermek istedi ancak topun şiddeti hızlı olunca Sabri yetişemedi
8'Elmander ceza alanı içinde rakipten seken topu iyi takip etti. Sağ ayağı ile sert vurdu. Navarro iki hamlede topun sahibi oldu
7'Galatasaray oyunun geride kalan 5 dakikasında rakip yarı alanda baskıyı kurmuş durumda diyebiliriz
6'Sabri sağ kanatta Amrabat'la beraber topu kovaladı. Son dokunan Amrabat oldu ve Sabri takımına korner kazandırdı.
5'Nordin Amrabat'ın ara pasında ceza alanına Abdullah iyi sarktı. Sol çizgide sıfıra inip çevirdi. Muslera Son anda kornere gönderdi
4'Galatasaray rakip yarı alanda pres uygulayarak başladı karşılaşmaya...
3'Engin sağdan ortaladı. Necati iyi yükseldi ancak kafa vuruşu kaleci Navarro'da kaldı
2'İlk atağı G.Saray gerçekleştirdi. Elmander savunmanın arkasına sarkmıştı ancak ofsayt bayrağı kalktı
1'Ve karşılaşma Kayserispor'lu oyuncuların vuruşu ile başladı

İŞTE İLK 11'LER

GALATASARAY
Fernando Muslera
Sabri Sarıoğlu
Tomas Ujfalusi
Semih Kaya
Albert Riera
Emre Çolak
Selçuk İnan
Felipe Melo
Engin Baytar
Necati Ateş
Johan Elmander

KAYSERİSPOR
Navarro
Hasan Ali Kaldırım
Eren Güngör
Khizanishvili
Kamil Ahmet Çörekçi
Abdullah Durak
Furkan Özçal
Nordin Amrabat
James Troisi
Emir Kujovic
Cristian Riveros