Gençlerbirliği - Mersin İdmanyurdu Maçı Ardından

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, maçın hakemini eleştirerek oyun oynamaya fazla ortam bulumadıklarından yakındı.


Mersin İdman Yurdu'nun Gençlerbirliği'ni yendiği karşılaşma sonrası teknik adamlar ve futbolcular açıklamada bulundu. Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, oyun içerisinde galip gelmelerini istemeyenlerin olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
' Oyun oynamaya çok fazla ortam bulamadık. Maçın 2. dakikasında Oktay ' a verilmeyen bariz bir penaltı pozisyonu vardı. Maalesef verilmedi, çünkü verilmiş olsaydı beraberinde kırmızı kart verilecekti. İlk yarıda penaltı pozisyonunun ardından bir kaç pozisyon daha yakaladık ancak bu pozisyonlardan yararlanamadık. İkinci devre aslında oyuna tam istediğimiz gibi başlamıştık. Tam oyunu kontrol altına aldık derken Ben Yahia ' nın güzel vuruşunda golü yedik. 1-0 ' dan sonra risk almak ve oyunu biraz daha ileride oynamak zorunda kaldık .Biz o riski aldık ama mağlup olmaktan kurtulamadık. '
Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam ise, Gençlerbirliği ' nin belli konularda yetenekli ve becerili bir takım olduğunu belirterek, “İlk yarıda bir kaç tane atladığımız defansif hata hariç çok fazla pozisyon vermedik. İkinci yarıda bunların önlemini aldık. Belki kendimiz gibi oynamış olmayabiliriz. Ama iyi mücadele bu saatten sonra her şeyden daha önemliydi, saha şartlarını da hesaba kattığımızda. Zaten ona yönelik bir önlem alarak sahaya çıktık. Haklı bir galibiyet aldık. Bundan sonra oynayacağımız Galatasaray ve Trabzon müsabakalarında daha rahat oynayabileceğimizi düşünüyorum. ' şeklinde konuştu.

Gençlerbirliği oyuncusu Yasin Öztekin yaptığı açıklamada açıklamasında, maça iyi hazırlandıklarını ve zor maç olacağını tahmin ettiklerini dile getirerek, girdikleri pozisyonları değerlendiremediklerini söyledi. Açıklamalarına Mersin İdman Yurdu takımını tebrik ederek başlayan Ersen Martin ise, “Bugün çok istediler, istekli oynadılar ve 3 puanı kazandılar. Bugün herkesin bildiği Gençlerbirliği gibi pozisyon üretemedik.” dedi.

Mersin İdmanyurdu ' nın başarılı savunma oyuncusu Erman Özgür açıklamasında, bu yılın sürpriz takımı olan Gençlerbirliği ' ne karşı mücadele verdiklerini, bugün şanssızlığı kırıp alt sıralardan kurtulmak adına önemli bir galibiyet aldıklarını dile getirdi.
Defansın başarılı ismi Çağdaş Atan da konuşmasında çok önemli bir galibiyet aldıklarını vurgulayarak, “Hem aşağı tarafla ilişkimizi kestik hem de yukarı tarafa yaklaştık. Umarım bu oyunumuzla ilk 8 ' e gireriz.” ifadesini kullandı.