Gençlerbirliği: 1 - Mersin İdman Yurdu: 2

Spor Toto Süper Lig'in 26. hafta mücadelesinde Gençlerbirliği ile Mersin İdman Yurdu karşılaşmasını konuk ekip Mersin İdman Yurdu, Yahia ve Mert Nobre'nin golleriyle 2 - 1 önde tamamladı

.Stat: Ankara 19 Mayıs<br>Hakemler: İlker Meral, Kemal Yılmaz, Hakan Yemişken<br>Gençlerbirliği: Ramazan 3, Cem Can 3 (Dk.52 Mehmet Akgün 4), Aykut 4, Mehmet Sedef 3, Ergün Teber 3, Hurşut 3 (Dk. 78 Ersan ?), Azofeifai 6, Soner 3, Oktay 3 (Dk. 64 Zec 4), Yasin 3, Herve Tum 3
Mersin İdman Yurdu: Hakan Arıkan 6, Mustafa Keçeli 5, İbrahim Kaş 4, Nduka 4 (Dk. 62 Tisdell ? - Dk. 82 Moritz ?), Boum 5, Çağdaş 4, Ben Yahia 7, Zurita 5, Barış 4 (Dk. 70 Erman 3), Delev 5, Mert Nobre 7
Goller: Dk. 54 Ben Yahia, Dk. 90 Mert Nobre (Mersin İdman Yurdu), Dk. 90+2 Azofeifa (penaltı) (Gençlerbirliği
Sarı kartlar: Dk. 42 Mert Nobre, Dk. 69 Mustafa Keçeli, Dk. 89 Çağdaş, Dk. 90+2 Hakan (Mersin İdman Yurdu), Dk. 90+2 Yasin (Gençlerbirliği)

Geçtiğimiz hafta Sivasspor'a kendi evinde 5 - 1 mağlup olan Mersin İdman Yurdu çabuk toparlandı. 26. haftada Gençlerbirliği'ne konuk olan Nurullah Sağlam'ın öğrencileri rakibini 2. yarıda bulduğu gollerle 2 - 1 mağlup etti ve haftayı 3 puanla kapattı. Mersin ilk yarıda da Gençlerbirliği'ni 2 - 1 mağlup etmeyi başarmıştı.

İkinci yarıda iki takım da daha etkili bir futbol sahaya yansıtırken, maçta dakikalar 54'ü gösterdiğinde sahneye Ben Yahia çıktı. Afrika Kupası'ndan yeni dönen Tunus'lu futbolcu ayağının tozuyla muhateşem bir gol attı. Yıldız futbolcu yaklaşık 25 metreden çektiği şutla kaleci Ramazan'ı avladı.

Golü kalesinde gördükten sonra Mersin İdman Yurdu karşısında baskıyı artıran Gençlerbirliği gol yollarında etkisiz kaldı. Başkent temsilcisinde ileri uç elemanlarının kötü bir performans sahaya yansıtırken, 90. dakikada Mert Nobre skoru 2-0'a taşıdı. Uzatma dakikalarında Gençlerbiliği Azofeifa'nın penaltı golüyle farkı bire indirse de maç 2 - 1'lik Mersin İdman Yurdu galibiyetiyle sona erdi.

Bu sonucun ardından Mersin İdman Yurdu puanını 33'e yükseltirken, Gençlerbirliği 43 puanda kaldı.


2. YARININ ÖNEMLİ DAKİKALARI
54. dakikada Gençlerbirliği yarı sahasından kullanılan serbest vuruş sonrası ceza alanı dışında topla buluşan Ben Yahia sert ve düzgün vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0 - 1.

67. dakikada Zurita'nın pasıyla defansın arkasına sarkan Delev'in vuruşunda top yandan auta gitti.

72. dakikada Yasin'in ara pasıyla ceza alanına giren Herve Tum şut atmak yerine pas vermeyi deneyince mutlak bir pozisyonu değrlendirememiş oldu.

82. dakikada Delev'in düşürülmesiyle kazanılan frikiği Mert Nobre kullandı barajı aşan top direği yalayarak auta çıktı.

90. dakikada kaleci Hakan'ın kullandığı degajla ceza sahasında topla buluşan Nobre yerden bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0 - 2.

90+2. dakikada ceza alanında Zurita'nın elle topa müdahale etmesi sonucu kazanılan penaltıyı Azofeifa gole çevirdi: 1 - 2.

Karşılaşma konuk ekibin ikinci yarıda Ben Yahia ve Mert Nobre'nin ayağından bulduğu gollerle 2 - 1 üstünlüğüyle sone erdi.