Fatih Terim: Kayserispor Karşısında İyi Bir Galibiyet Aldık

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Kayserispor karşısında önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Galatasaray'ın kendi evinde Kayserispor'u 1-0 mağlup ettiği karşılaşmanın sonrasında düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli hoca, önemli bir üç puan aldıklarını kaydederek, ' İlk yarı birkaç pozisyon verdik. İkinci yarı iyi savunma yaptık. Müthiş bir mücadele gösterdik. Skor olarak öne geçtikten sonra önde baskı yaptık. Kayserispor gibi bir rakipten üç puan aldığımız için mutluyuz. ' diye konuştu.

Fatih Terim, sol bekte oynayan Hakan Balta ve Çağlar Birinci'nin sakatlığından sonra bu mevkide Ujfalusi'nin oynayacağı şeklinde haberler çıktığını hatırlatarak, ' İki oyuncum sakat olunca ben bu mevkide Riera'ya görev verdim. Gerçi güzel olan bu maça kadar Riera'nın orada oynayacağı bilgisi dışa sızmadı. O mevki için Ujfalusi'yi düşünmedim. Sol ayaklı Riera'yı görevlendirdim. Bana göre de Riera bugün iyi ve akıllı oynadı. Bugün gördüğü sarı kartın ardından o da cezalı duruma düştü. Mersin İdman Yurdu maçına kadar sol ayaklı bir bek bulmalıyız. Gerçi sol ayaklı oyuncu da kalmadı. Emre Çolak orada oynayamaz belki Engin Baytar oynayabilir. Bu demek ki ikisini de oynatmayacağım, yoksa söylemezdim'' dedi.

Öte yandan bir gazetecinin ' Ara tranfser döneminde Amrabat'ın transfer etmek istemiştiniz. Onun performansını nasıl buldunuz? ' sorusuna tecrübeli hoca, şu cevabı verdi: ' Amrabat iyi bir oyuncu. Kayserispor'da iyi oynadığı için biz ona talip olduk. Yöneticilerimiz gerekli girişimleri başlattı. Ancak Ali Turan transferinden dolayı önyargılı oldular ve farklı algılandı. Bizim kimseye karşı bir tutumuz yok. Biz zor durumdaki Ankaragücü'nün oyuncularına bile talip olmadık. Yine bizim transfer etmek istediğimiz Shaqiri Bayern Munih'e transfer oldu. Şampiyonlar Ligi'nde bu iki takım eşleşti. Bu durumu Shaqiri'ye sormuşlar, o da, 'Ben profesyonelim. Basel için aslan gibi çıkıp oynarım. Sezon sonu da Bayern Münih'e giderim' demiş. Bizim de futbol oynamaktan başka amacımız yok. Amrabat şimdi olmadı, sezon sonu olur veya olmaz. Biz her kulüple diyaloglarımızı en iyi şekilde kurmak istiyoruz. '
Fatih Terim, Galatasaray'ın transfer politikasının değişiminin sürmesi gerektiğini ifade ederek, ''Mayıs ayında mutlaka yeni dönem için transfer yapılmalıdır. En azından, başlattığımız değişimin devam etmesi için bu gerekli. Çünkü daha çok değişeceğiz. Galatasaray'da değişim devam etmelidir. Mayıs ayından itibaren gelecek 10 yılın planları yapılmalı'' diye konuştu.

Öte yandan Galatasaray ile ilgili son zamanlarda çıkan haberler ve bu karşılaşmayı izleyen takımın eski teknik direktörlerinden Eric Gerets'in de izlediğinin hatırlatılması üzerine başarılı çalıştırıcı, ' Beni bir meslektaşımızın ziyaret etmesi bizi mutlu eder. Genel olarak ben her oyuncuma aynı mesafede davranırım. Hak yememek için çaba gösteririm. Kendi kardeşimi bile zamanında oynatmadım. Bu kadar adil davranırım. Yönetim kurulu adına da birini, bir başkasının önüne geçirmem. Ancak Galatasaray'ın bu kadar mutlu günlerinde, konular bunlar olmamalıdır. Konu, vizyonumuzu nereye taşımalıyız olmalıdır. Bundan sonraki yıl planları yapılmalı, Galatasaray nasıl daha iyi olur, ekonomik durum nereye çekilebilir, idari olarak tavan yapılabilir mi, Türk Telekom Arena'da neler yapılabilir? Ben bir Galatasaraylı olarak bunları görmek isterim. Üzüntüm, böyle mutlu günlerde, bir araya gelmemizin en ihtiyaç olduğu dönemlerdeyiz. Büyüdükçe küçülmesini bilmek gibi, iyi gittikçe de birlik olmasını bilmeliyiz. Çünkü ortak paydamız Galatasaray. Şahsi egolarımızı askıya asmamız lazım. '