Endura Şampiyonası 5. Ayak Yarışı Kuşça’da Yapılacak

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Türkiye Endura Şampiyonası 5. Ayak Yarışı’nın Konya’nın Cihanbeyli ilçesine bağlı Kuşça Beldesi’nde yapılacağını açıkladı.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, yaptığı yazılı açıklamada Konya ve Cihanbeyli ' nin Türkiye ve dünya turizminde hak ettiği yeri alabilmesi için gereken çabayı gösterdiklerini söyledi.

Cihanbeyli ' nin Kuşça beldesinin adını Mayıs ayında yapılacak Endura Şampiyonası 5. Ayak Yarışması ile duyuracağını belirten Kabakcı, “Yarışlar, erozyonun bin yıllar boyunca aşındırarak oluşturduğu doğal anıtların yer aldığı Celil Boğazı mevkiinde yapılacak. Arazi şartları ile yarışçılara farklı bir deneyim sunmanın yanı sıra ilk defa böyle bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Organizasyonun hem bölgeye de hem tanıtıma ve ekonomiye büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Celil Boğazı olarak bilinen arazi, yapısıyla Dakar Yarışı ' nın bir minyatürü niteliğinde olup, peribacaları arasında geçen yollar, yol olmayan alanlar, çölü andıran kumluklar, dik sırtlar, kum tepecikleri, vadiler ve kayalıklardan ibarettir. Ekstrem – Endura, test ve bağlantı etabı olmak üzere üç etaptan oluşan yaklaşık 130 kilometrelik bir parkura sahiptir” dedi.

Kaynak: İHA