Trabzonspor'a 4 - 1 Yenilen Gaziantepspor, 7 Yabancı İle Oynadı

Spor Toto Süper Lig'in 26.hafta maçında Trabzonspor ile Gaziantepspor mücadelesinde Gaziantepspor 4 dakika 7 yabancı ile oynadı.

Mustafa Kamil Abitoğlu'nun düdük çaldığı maçta Gaziantepspor mücadeleye, Karcemarskas, Elyasa, Dany, Binya, Ivan de Souza, Yasin, Bekir, Sezer, Sapara, Cenk ve Popov 11 ile başladı.

Ancak karşılaşmanın 61. dakikasında Teknik Direktör Hikmet Karaman Cenk Tosun'u oyundan çıkararak yerine Sosa'yı aldı. Sosa 7. yabancı olarak Gaziantepspor oyuncusu olarak görev yaptı. Fakat, 65. dakikada yabancı oyuncu olan Popov çıkıp Turgut oyuna girince Gaziantepspor tekrar 6 yabancı ile oyuna devam etti.

78. dakikada ise Gaziantepspor'da 3 oyuncu değişikliği yapıldığı için forvet oyuncusu Sapara kaleye geçti. Hikmet Karaman'ın değişikliği ile Gaziantepspor kadrosu şöyle oldu:
Gaziantepspor: Karcemarskas, Elyasa, Dany, Binya, Ivan de Souza, Yasin, Bekir (Dk. 57 Muhammet), Sezer, Sapara, Cenk (Dk. 61 Sosa), Popov (Dk. 65 Turgut)
Bu arada 2000 yılında Beşiktaş - Fenerbahçe maçında da benzer bir durum yaşanmış. Fenerbahçe Teknik Direktörü Mustafa Denizli, 6. yabancıyı oyuna sürmüş ve sonunda da Fenerbahçe 3 - 0 hükmen mağlup sayılmıştı. Beşiktaş normal sürede de mücadeleyi kazanmıştı.