Trabzonspor: 1 – Gaziantepspor: 0 (ilk Yarı)

Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında Trabzonspor ile Gaziantepspor arasında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanan maçın ilk yarısı ev sahibi takımın 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.

Stat: Hüseyin Avni Aker Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Serkan Akarca, Mehmet Cem Hanoğlu Trabzonspor: Tolga, Serkan, Mustafa, Celutska, Cech, Aykut, Colman, Volkan, Olcan, Halil, Burak Gaziantepspor: Karcemarskas, Dany, Elyasa, Binya, Ivan De Souza, Bekir Ozan, Sezer, Sapara, Yasin, Popov, Cenk Gol: Dk. 7 Popov (k.k) (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 20 Mustafa (Trabzonspor), Dk. 23 Binya (Gaziantepspor)

Trabzonspor ' da Giray Kaçar ve Glowacki sakatlıkları nedeniyle Zokora da Afrika Uluslar Kupası için ülkesinin milli takımda olduğundan takımdaki yerlerini alamadı.

Teknik Direktör Şenol Güneş, Giray ve Glowacki ' nin yokluğunda savunmada Mustafa ve Celutska ' ya görev verdi. Tecrübeli teknik adam önceki maçların aksine Alinzonho ' yu da bu maçta yedek kulübesinde oturttu ve onun yerine de Volkan Şen ' i ilk 11 ' de saha sürdü.

3. dakikada Halil ' in pasıyla ceza sahasına giren Olcan çaprazda sert vurdu, Elyasa yatarak topu kornere attı.

6. dakikada Halil pasıyla bu kez Burak defansın arkasına sarktı, çaprazdan şutunu kaleci Karcemarskas kornere çeldi.
7. dakikada Colman ' ın soldan kullandığı köşe vuruşunda altı pas içerisindeki karambolde Popov topu kendi kalesine gönderdi: 1-0.

12. dakikada Burak ' ın topuk pasıysa Olcan kaleciyle karşı karşıya kaldı, plase vuruşunda top az farkla yandan auta gitti.

13. dakikada gelişen Gaziantep atağında Cenk sağdan ceza sahasına girdi, ortasına kemse dokunamayınca konuk ekip önemli bir fırsatı kaçırdı.

18. dakikada Popov ceza sahası içerisinde yerde kaldı ve maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi.

19. dakikada penaltıya kullanan Popov topu yanından auta attı.

25. dakikada Sapara ' nın ortasına Cenk kafayı vurdu kaleye giden topa kaleci Tolga müthiş bir refleksle uzanarak topu uzaklaştırdı.

42. dakikada gelişen kontra atakta Burak sağdan ceza sahasına girdi müsait durumdaki arkadaşlarına pas vermek yerine kendisi vurunca topu yandan auta attı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve maçın ilk yarısı ev sahibi takımın 1-0 ' lık üstünlüğü ile tamamlandı.