Panathinaikos: 72 - Fenerbahçe Ülker: 62

Turkish Airlines Euroleague Top 16 G Grubu’nda temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, son şampiyon Panathinaikos’a deplasmanda 72-62 mağlup oldu.

Turkish Airlines Euroleague ' deki temsilcilerimizden Fenerbahçe Ülker, Yunanistan temsilcisi ve son şampiyon unvanını taşıyan Panathinaikos ' a rövanş maçında 72-62 ' lik skorla mağlup olarak G Grubu ' nda 4. maçında 3. mağlubiyetini aldı.

Mücadeleye hızlı başlayan ev sahibi ekip, Romain Sato ve Kostas Kaimakoglou ' nun dış atışlarıyla ilk dakikalarda skor avantajını ele geçirerek 3. dakikaya 8-2 önde girdi. Bojan Bogdanovic ' in isabetleri ile skora yeniden ortak olmak isteyen Fenerbahçe Ülker, yaptığı top kayıplarını iyi değerlendiren rakibine engel olamayınca ilk çeyrek sonunda fark çift haneli sayılara çıktı (24-13).
İkinci çeyrekte daha iyi savunama yapan temsilcimiz, eline geçen fırsatları değerlendiremeyince 15. dakikaya 34-18 ' lik skorla girildi. Devrenin son bölümünde de Romain Sato ve Sarunas Jasikevicius ' un orta mesafeli basketleri ile üstünlüğünü koruyan Panathinaikos, soyunma odasına 40-27 önde girdi.

İkinci yarıda Sarı-Lacivertliler adına devreye giren Curtis Jerrells ' in art arda kaydettiği sayılara kaptığı toplardan bulduğu hızlı hücumlarla karşılık veren Yunan ekibi, 25. dakikada durumu 51-34 ' e getirdi. Çeyreğin kalan bölümünde savunmadaki başarılı performansını hücuma da yansıtmak isteyen temsilcimiz, son çeyreğe 58-43 geride girdi. Son çeyreğe etkili başlayan taraf ise Fenerbahçe Ülker olurken, Sarı-Lacivertliler Curtis Jerrells - Bojan Bogdanovic ikilisinin sayıları ile 33. dakikada farkı tek hanelere indirdi (58-49). Ian Vougioukas ' un hücumlarıyla 7-0 ' lık bir seri yakalayan ev sahibi ekibe karşı 9-0 ' lık bir seri daha bulan Fenerbahçe Ülker, 2 dakika kala durumu 69-60 ' a getirdi. Moladan Mike Batiste ' in üç sayılık basketi ile dönen Panathinaikos, kalan bölümde de aradaki farkı koruyarak maçtan 72-62 galip ayrıldı.