Nevşehir’e 2,5 Milyon TL’lik Spor Yatırımı

Nevşehir’e 2012 yılında yapılacak spor yatırımları için Bakanlık tarafından 2 milyon 475 bin TL’lik ödenek verildiği bildirildi.

Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ' nden alınan bilgiye göre, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer ile milletvekillerinin birlikte koordineli çalışmaları sonucunda Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2012 yılı içerisinde bir adet kapalı olimpik yüzme havuzu, bir adet çok amaçlı modern gençlik merkezi, bir adet spor salonu, iki adet uluslar arası standartlara uygun sentetik yüzeyli çim futbol sahası, bir adet kapalı sentetik halı saha, projelerini yatırım programına aldırıldı. Tesislerin 2012 yılı içerisinde ihaleleri yapılacak.

Yatırım kararı öncesinde mevcut Nevşehir Merkez Damat İbrahim Paşa spor kompleksi içerisinde Bakanlığın teknik elemanlarınca inceleme yapıldı.
Bunun sonucunda tesis içerisine yüzme havuzu, modern gençlik merkezi, futbol sahası, açık voleybol – basketbol sahaları, tenis kortları, yürüyüş parkuru ve dinlenme alanlarının bulunduğu yeni proje yapılması kararlaştırıldı.

Bu amaçla; Gençlik Merkezi yapımı için 1 milyon TL, Hacıbektaş ilçesine Uluslar arası standartlara uygun sentetik yüzeyli çim futbol sahası için 550 bin TL, yapımı devam etmekte olan Kozaklı ilçe Spor salonu için 675 bin TL, Acıgöl ilçe spor salonu için 250 bin TL ödenek çıkartıldı.