Eskrimde Akdeniz Şampiyonası'ndaki Başarı Geniş Yankı Buldu

Geçtiğimiz hafta Hırvatistan’da düzenlenen ve milli eskrimcilerin büyük bir başarı elde ettiği Yıldızlar ve Gençler 9.Akdeniz Eskrim Şampiyonası ile ilgili Akdeniz Eskrim Konfederasyonu’nun (COMES) yayınladığı madalya istatistiğinde Türkiye, Fransa ve İspanya gibi ülkelerinde yer aldığı şampiyonada İtalya’nın ardından 2. sırayı aldı.

Akdeniz Eskrim Konfederasyonu ' nun internet sitesinde yayınlanan bilgilere göre, yıldızlar kategorisinde Türkiye 2 gümüş, 3 bronz madalya ile toplam 5 madalya kazanarak, 3 altın, 2 gümüş, 6 bronz toplam 11 madalya kazanan İtalya ' nın ardından ikinci oldu.

Gençler kategorisinde Türkiye 1 altın, 2 bronz toplam 3 madalya ile, 11 madalya kazanan İtalya ve 4 madalya kazanan Fransa ' nın ardından 3. sırayı elde etti.

Takım kategorisinde ise 1 altın, 1 bronz toplam 2 madalya kazanan Türkiye, 1 altın, 1 gümüş toplam 2 madalya kazanan Fransa ' nın ardından 2. sırada yer aldı.

Genel madalya sıralamasında 2 altın, 2 gümüş, 6 bronz olmak üzere toplam 10 madalya kazanan Türkiye, 5 altın, 5 gümüş, 14 bronz toplam 24 madalya alan İtalya ' nın ardından yer alarak tarihinde ilk kez bu önemli şampiyonada ikinci sırayı elde etti. Genel madalya sıralamasında eskrimde dünyanın önde gelen ülkelerinden Fransa 3., İspanya ise 4. oldu.