Demirören'i ve kulübü icraya verdi

Geçen ay futbolu bıraktığı açıklayan ve İspanya’ya yerleşen Nihat, 2 milyon 440 bin Euro’luk alacağının ödenmediği gerekçesiyle başkan Yıldırım Demirören ve kulüp hakkında icra takibi başlattı.

İspanya ' nın Villarreal takımında forma giyerken 2009 yılında Beşiktaş ' a dönerek 3 yıllık sözleşme yapan milli futbolcu Nihat Kahveci de parasının ödenmediği gerekçesiyle hukuki yollara başvurdu.

Futbolu bırakan ve İspanya ' ya giden ünlü isim ücretinin bir kısmını peşin aldı kalan bölüm içinse senet yapıldı. 800 bin Euro tutarındaki Beşiktaş Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören ' in imzası bulunan 1 Haziran 2011 tarihli senedin yanı sıra, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi Ticaret A.Ş. ' ye ait 1milyon 640 bin Euro tutarında 8 ayrı senet aldı. Vadesi gelen senetler ödenmeyince Nihat, ödeme tarihi 28 Ocak 2012 olan son senedin süresini de bekledi. Ancak beklediği olmadı.

Kahveci, 3 Şubat tarihinde alacaklarını tahsil etmek amacıyla İstanbul İcra Müdürlüğü ' ne başvurdu. Beşiktaş Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören aleyhine 800 bin Euro, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi Ticaret A.Ş. aleyhine de 8 ayrı dosyada toplam 1milyon 640 bin Euro ' luk icra takibi başlatan Kahveci, toplam2milyon 440 Euro ' luk icra takibi başlattı. Kahveci bu alacaklarının yanı sıra borcuna karşılık kaleci Hakan Arıkan ' dan aldığı kulübe ait 42 bin TL tutarındaki senedi de ciro ederek bunun için de icra takibi başlattı. Nihat Kahveci ' nin haklarında icra takibi başlattığı Yıldırım Demirören ve Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi Ticaret A.Ş. ' nin icra takibine 1 hafta içerisinde itiraz hakları bulunuyor. İtirazın reddedilmesi durumunda Kahveci ' nin tüm alacaklarının ödenmesi gerekiyor. Ancak alacakların da ödenmemesi durumunda Demirören ve Beşiktaş Futbol Yatırımları şirketinin mal varlığı tespit edilip haciz işlemi gerçekleştirilecek.