Avrupa Karate Şampiyonası'nın İlk Gününde 5 Bronz Madalya

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 39.Ümit Genç ve 21 yaşaltı Avrupa Karate Şampiyonası, 30 ülkeden 580 sporcunun katılımıyla bugün başladı. Türk sporcular ilk gün yaptıkları müsabakalarda 5 bronz madalya kazandı.

Ümit Genç ve 21 yaş altı Avrupa Karate Şampiyonası Azerbaycan ' ın başkenti Bakü ' de başladı. Şampiyonanın açılış gününü millilerimiz 5 bronz madalya ile tamamladı. Şampiyonanın ilk gününde tatamiye çıkan sporcularımız şu sonuçları aldı:

Ümit Bay Kata, Alperen Fatih İniş:
Sırp ve Portekizli rakıplerini aynı skorla 4-1 yendi. Bosnalı ' yı 5-0 yenen Alperen, İspanyol ' a 5-0 yenildi. Repesaj maçında Belaruslu rakibini 3-2 yenmeyi başaran Alperen, Türkiye ' ye ilk bronz madalyayı kazandırdı.

Ümit Bayan Kata, Deniz Atak:
Latvialı ve İspanyol rakiplerini 5-0 ' lık skorlarla geçti. Slovak rakibine 3-0 yenilen Deniz, üçüncülük karşılaşmasında Ukraynalı ' ya 4-1 yenilerek, bronz madalyadan oldu.

21 yaşaltı bayan kata, Sezen Erol:
İlk turu bay geçen Sezon, ikinci turda Sırp rakibine 5-0 kaybederek elendi.

Ümit Bayan Kumite 47 Kg, Selvanur Akkurt:
İlk karşılaşmasında Avusturyalı ' yı 2-1 yenen Selvanur, daha sonra Yunanlı rakibine 4-1 yenildi. Üçüncülük karşılaşmasında da İtalyan rakibine 3-2 kaybetti.

Ümit Bayan Kumite 54 Kg, Umay Tokcan:
Makedon rakibini 9-0 yenerek şampiyonaya iyi bir başlangıç yapan Umay, Yunanlı ' yı da 4-1 ' lik skorla geçti. Daha sonra Ukraynalı ' ya 1-0 kaybeden Umay, üçüncülük karşılaşmasında Lüksemburglu rakibini 3-0 yenerek ülkemize bronz madalya kazandırdı.

Ümit Bayan Kumite +54 Kg, Yağmur Meriç:
Hırvat ' ı 4-0 ve Slovak ' ı da 4-3 yendi. Alman rakibine 8-0 kaybeden Yağmur, üçüncülük maçında da İtalyan ' a 3-0 yenildi.

Ümit Bay Kumite 52 Kg, Eray Şamdan:
İngiliz rakibini 3-0 yenen Eray, Rus ' a 3-2 yenildi. Üçüncülük karşılaşmasında Azerbaycanlı rakibini 3-0 yenerek, Avrupa üçüncüsü oldu.

Ümit Bay Kumite 57 Kg, Tolga Macar:
İlk turu bay geçen, ikinci turda da Polonyalı rakibini 4-1yenen Tolga, Slovak ' ı 2-0 yendikten sonra Fransız ' a 3-1 yenildi. Tolga, üçüncülük karşılaşmasında Danimarkalı ' yı 4-0 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Ümit Bay Kumite 63 Kg, Doğan Ateş:
Macar ' ı 3-0, Rus ' u 3-2 yenen Doğan, Fransız rakibine hakem kararıyla yenilerek elendi.

Ümit Bay Kumite 70 Kg, Alparslan Yamanoğlu:
Polonyalı ' yı 4-0, Macar ' ı 2-0 yenen Alparslan, Fransız ' a 8-0 yenilerek elendi.

Ümit Bay Kumite +70 Kg, Burak Karadayı:
Slovak rakibine 3-0 yenilen Burak, repesaj maçlarında Ukraynalı ' yı 4-0 ve Makedon ' u 1-0 yenerek, ülkemize bir bronz madalya kazandırdı.
Şampiyonanın ikinci günü gençler karşılaşmalarıyla devam edecek.