39. Ümit Genç ve 21 Yaş Altı Avrupa Karate Şampiyonası

39.Ümit Genç ve 21 Yaş Altı Avrupa Karate Şampiyonası, 30 ülkeden 580 sporcunun katılımıyla Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de başladı. Şampiyonanın ilk gününde Türk Milli Takımı sporcuları yaptıkları müsabakalarda 5 bronz madalya kazandı

Şampiyona hakkında açıklamalarda bulunan Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Bakü'de yapılan Avrupa Şampiyonası'na 33 sporcuyla katıldıklarını belirterek, ' Amacımız geçen yıl yakaladığımız başarıyı yakalayıp İstiklal marşımızı kardeş topraklar Azerbaycan'da mümkün olduğu kadar çaldırmak. Biz dünya şampiyonasında 11final yaparak bir rekor kırmıştık. Biz yine burada Avrupa klasmanında en üst sıralarda olmak için arkadaşlarımız mücadele ediyor. Gerekli çalışmalar düzenli bir şekilde yapıldı. Sadecebu gün, yarın ve ertesi gün yapılacak maçların sonuçlarını bekliyoruz. İnşallah ülkemiz için ve bizim için iyi neticeler elde ederiz ' diye konuştu.

Şampiyonanın ilk gününde mindere çıkan Türk sporcular şu sonuçları aldı: Ümit Bay Kata, Alperen Fatih İniş, Sırp ve Portekizli rakiplerini aynı skorla 4-1 yendi. Bosnalı'yı 5-0 yenen Alperen, İspanyol'a 5-0 yenildi. Repesaj maçında Belaruslu rakibini 3-2 yenmeyi başaran Alperen, Türkiye'ye ilk bronz madalyayı kazandırdı.

Ümit Bayan Kata, Deniz Atak, Latvialı ve İspanyol rakiplerini 5-0'lık skorlarla geçti. Slovak rakibine 3-0 yenilen Deniz, üçüncülük karşılaşmasında Ukraynalı'ya 4-1 yenilerek, bronz madalyadan oldu.

21 yaşaltı bayan kata, Sezen Erol, ilk turu bay geçen Sezon, ikinci turda Sırp rakibine 5-0 kaybederek elendi.

Ümit Bayan Kumite 47 Kg, Selvanur Akkurt, ilk karşılaşmasında Avusturyalı'yı 2-1 yenen Selvanur, daha sonra Yunanlı rakibine 4-1 yenildi. Üçüncülük karşılaşmasında da İtalyan rakibine 3-2 kaybetti.

Ümit Bayan Kumite 54 Kg, Umay Tokcan, Makedon rakibini 9-0 yenerek şampiyonaya iyi bir başlangıç yapan Umay, Yunanlı'yı da 4-1'lik skorla geçti. Daha sonra Ukraynalı'ya 1-0 kaybeden Umay, üçüncülük karşılaşmasında Lüksemburglu rakibini 3-0 yenerek ülkemize bronz madalya kazandırdı.

Ümit Bayan Kumite +54 Kg, Yağmur Meriç, Hırvat'ı 4-0 ve Slovak'ı da 4-3 yendi. Alman rakibine 8-0 kaybeden Yağmur, üçüncülük maçında da İtalyan'a 3-0 yenildi.

Ümit Bay Kumite 52 Kg, Eray Şamdan, İngiliz rakibini 3-0 yenen Eray, Rus'a 3-2 yenildi. Üçüncülük karşılaşmasında Azerbaycanlı rakibini 3-0 yenerek, Avrupa üçüncüsü oldu.

Ümit Bay Kumite 57 Kg, Tolga Macar, ilk turu bay geçen, ikinci turda da Polonyalı rakibini 4-1yenen Tolga, Slovak'ı 2-0 yendikten sonra Fransız'a 3-1 yenildi. Tolga, üçüncülük karşılaşmasında Danimarkalı'yı 4-0 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Ümit Bay Kumite 63 Kg, Doğan Ateş, Macar'ı 3-0, Rus'u 3-2 yenen Doğan, Fransız rakibine hakem kararıyla yenilerek elendi.

Ümit Bay Kumite 70 Kg, Alparslan Yamanoğlu, Polonyalı'yı 4-0, Macar'ı 2-0 yenen Alparslan, Fransız'a 8-0 yenilerek elendi.

Ümit Bay Kumite +70 Kg, Burak Karadayı, Slovak rakibine 3-0 yenilen Burak, repesaj maçlarında Ukraynalı'yı 4-0 ve Makedon'u 1-0 yenerek, ülkemize bir bronz madalya kazandırdı

Şampiyonanın ikinci günü gençler karşılaşmalarıyla devam edecek.

Kaynak: İHA