Mehmet Atalay'a TFF Başkanlığı İçin Kulüplerden Baskı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasıyla yaşanan kaos sürürken, kulislerde başkan adaylarının isimleri de dolaşmaya başladı.

Spor kamuoyunda ismi ön plana çıkan Şenes Erzik'in yakın çevresine, ''Böylesine güvensiz bir ortamda görev almayı uygun bulmuyorum. Zaten bazı kulüpler de benim artık yaşlandığımı söylüyor. Başkanlık ve başkan adaylığı gibi bir niyetim yok.'' dediği öğrenildi.

Eski başkanlardan Haluk Ulusoy'un ise geçtiğimiz günlerde basına da yansıyan açıklamasında adaylık gibi bir niyetinin olmadığı, ancak teklif gelirse de taşın altına elini değil bedenini koyacağını ve bu krizden Türk futbolunu kurtaracağını söylemişti.

Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasının ardından adaylığını açıklayan tek isim olan Trabzonspor'un eski yöneticilerinden İbrahim Hacıosmanoğlu da Fenerbahçe kulübüyle mahkemelik olduğu için tercih edilmesinin zor olduğu belirtiliyor.

MEHMET ATALAY'A TÜM KULÜPLERDEN DESTEK VAR

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasından sonra adı tekrar Futbol Federasyonu Başkanlığı için geçen GSGM'nin eski Müdürü Mehmet Atalay'a kulüplerden yoğun baskı geldiği öğrenildi. Şu anda Basın İlan Kurumu'nun başında bulunan ve geçirdiği kaza sonrası istirahate çekilen Atalay'ın, gelen aramalardan dolayı bir spekülasyona meydan vermemek için telefonlarını devamlı kapalı tuttuğu bildirildi.

Özellikle Türkiye 2. Lig, Bank Asya 1. Lig ve Süper Lig takımlarının çoğunun yöneticileri tarafından başkanlığa aday olması için baskı yapılan Atalay, bilindiği gibi daha önce Mehmet Ali Aydınlar ve Göksel Gümüşdağ'ın adaylığından sonra futbolda bölünmeye ver vermemek için adaylıktan çekilmişti.

Mehmet Atalay'ın, daha önce yapılan röportajlarda, "Ben hiçbir zaman zordan kaçmam, kimseden de çekinmem. Bütün kulüplere aynı mesafedeyim. Türk futbolu bilindiği gibi çok büyük bir kaosun içinde. Bu olayı sağlıklı bir çözüme kavuşturmak kolay iş değil. Ancak tarihimize baktığımızda büyük adamlar hep böyle zor şartlarda ortaya çıkmış ve çözümler üretmiştir. Bu anlamda, sonu nereye varırsa varsın hiçbir zaman görevden kaçmam. Ancak biz yaklaşık 20 yıl önce Sayın Başbakanımızla yola çıktık. O bizim her zaman teknik direktörümüzdür. Ne isterse, nasıl düşünürse, bizlere ne görev verirse onu yaparız." dediği biliniyor.

Mehmet Atalay'ın kulüplerden gelen ısrarlı başkanlık teklifiyle ilgili kararını yaşanacak gelişmelere göre önümüzdeki günlerde vermesi bekleniyor.