Eskişehirsporlu Dede: Burada Kalmamda Taraftarın Rolü Çok Büyük

Eskişehirspor'un Brezilyalı futbolcusu Leonardo de Deus Santos(Dede), eski teknik direktörleri Skibbe'nin takımdan ayrılmasından sonra kendisinin de gideceği yönünde haberler çıktığını belirterek, "Burada kalmamda taraftarın rolü çok büyük." dedi.

Futbol Federasyonu'nun resmi yayım organı TamSaha Dergisi muhabirlerine açıklamalarda bulunan Brezilyalı futbolcu Dede, "Kesinlikle burada kalmamda Eskişehirspor taraftarının çok büyük rolü oldu. Skibbe, Hertha Berlin'le anlaştıktan sonra benim de gideceğim konuşuluyordu ama ben burada kalmaya karar verdim. Üstelik kontratımı da 2014 yılına kadar uzattım. Sadece Eskişehirspor’da değil, genel olarak kariyerimde taraftar her zaman önemli bir rol oynamıştır. Borussia Dortmund’da her zaman mücadele eden bir oyuncuydum. Bu da bana olan ilginin nedeniydi. Taraftarlar beni sonuna kadar destekledi.

Dortmund’da oynarken çok ciddi bir sakatlık yaşadım. Çapraz yan bağlarım kopmuştu ve uzun süre oynayamamıştım. Stada ilk geldiğimde taraftarlar benim için bir sürpriz hazırlamıştı. “Dede hemen aramıza dön” “Seni çok özledik” gibi pankartlar açmışlardı. O günü unutamıyorum. Bir de geçen seneki doğum günümü Dortmund’da 4 bin taraftarla birlikte kutlamıştık. Bunu da unutmam mümkün değil. Benim için çok duygulu bir anıydı. Almanya’dan birçok ünlü futbolcu geldi geçti ama hiçbiri için böyle bir doğum günü kutlaması yapılmamıştı. O doğum günümde müzik eşliğinde birçok etkinlik düzenlediler. Youtube’daki videoların haddi hesabı yok. Bazı taraftarlar kafalarının arkasına ve kollarına “Dede” dövmeleri yaptırdılar. Bunları unutmam mümkün değil." şeklinde konuştu.

Borussia Dortmund’da birlikte forma giydiği Real Madridli futbolcu Nuri Şahin'le ilgili olarak konuşan Dede, "Nuri çok iyi bir arkadaşım, sık sık telefonlaşıyoruz. Nuri’nin Real Madrid’e gitmesi kesinlikle doğru bir karardı. Sık sık konuşuyoruz, kendisine de üzerine basa basa söyledim. Çok doğru bir karar verdi ve biraz daha sabretmesi lâzım. Zaman zaman Nuri beni arıyor, maalesef bir sakatlık geçirdi ve bu nedenle pek şans bulamıyor. Bir de şu var, Real Madrid’e gitmiş olabilir ama Almanya’daki kapılar ona her zaman açık, kapanmış değil." ifadelerini kullandı.

Dede, Nuri'nin yüzde yüz başarılı olacağına inandığını da kaydederek, "Nuri ilk maçına 16 yaşında çıktı. Maç öncesi bana geldi ve 'Dede ne olursun bana yardım et, çok heyecanlıyım ve ne yapacağımı bilemiyorum, yanımdan ayrılma' dedi. Nuri çok iyi bir oyuncu ve çok iyi bir karaktere sahip. Real Madrid’e gittiği için çok seviniyorum. Real Madrid’e giden oyuncu kesin oynayacak diye bir şey söz konusu değil. Ama onun sorunlarını aşarak Real Madrid’de kalıcı olması İspanyol kulüplerinin transferde Türk oyuncuları tercih etmesi anlamında da çok olumlu etki yapacaktır." diye konuştu.

"HEDEFİMİZ İLK DÖRDE GİREBİLMEK"

Eskişehirspor'un ikinci yarı performansını ve hedeflerini değerlendiren Dede, ligi ilk dört içinde bitirmek istediklerini söyledi.

Dede, şöyle konuştu: "İkinci yarıya iyi başlayamasak da hedefimiz sezon sonunda ilk dörde girebilmek. O olmazsa ilk sekize kalıp Avrupa play-off’una girmek istiyoruz. Sezon başında sanıyorum hiç kimse ilk yarıyı dördüncü sırada bitirebileceğimizi düşünmemiştir. Futbolda her zaman doğru adımları atmalısınız ve çok çalışmalısınız. Her zaman her şey istediğiniz gibi gitmeyebilir. O yüzden sabırlı olmanız gerekiyor. Çok küçükken kaleci Taffarel’in bana aşıladığı bir şey vardı. Benim örnek aldığım insan odur. Taffarel bana ne olursa olsun herkese saygı duymam gerektiğini söylemişti."