Şenol Güneş: Bugün Hak Ettiğimiz 3 Puanı Alamadık

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında kendi sahalarında oynadıkları Kayserispor karşısında hak ettikleri 3 puanı alamadıklarını söyledi.

Güneş, 1-1 sona eren Kayserispor maçının ardından yaptığı değerlendirmede, “Kazanmamız gereken bir maçtı, o anlayışla sahaya çıktık. Bunu da hem oyuncular hem de taraftar olarak sahaya yansıttığımızı düşünüyorum. Oldukça iyi maç oldu. Gol hariç iyi şeyler yaptığımızı düşünüyorum. Beklenmedik bir gol yedik, ancak maçı bırakmadık.” dedi.

Son bölümler hariç maça hakim olduklarını ifade eden deneyimli teknik adam, “Golü bulduk ama golden daha iyi pozisyonları kaçırdık. Golü bulduğumuz pozisyon daha zordu. Bugün hak ettiğimiz 3 puanı alamadık. Tabi yarışta geri kalan takım olmaktan oldukça üzgünüz. Son dakikada atacağımız bir golle alacağımız 2-1’lik bir sonuç bize iyi bir ivme kazandırabilirdi. Ama maalesef olmadı.” diye konuştu.

MHK VE HAKEME ELEŞTİRİ

Güneş, maçın hakemi Hüseyin Sabancı'nın yönetimiyle ilgili bir soru üzerine, Merkez Hakem Kurulu'na (MHK) yönelik sert eleştirilerde bulundu. Hakemleri konuşmanın doğru olmadığı bir dönemden geçildiğini söyleyen Güneş, şu ifadeleri kullandı:“Hakemlerle ilgili şöyle bakmak lazım. Çünkü Trabzonspor’a kötü maç yöneten hakemler bir hafta sonra maç alıyorlar. Tam tersine normal maç yönetenleri cezalandırıyorlar. Öyle görünüyor, görüntü bu. İlker Meral bizden hemen sonra bir başka büyük maça veriliyorsa, Halis Özkahya hemen bir maça veriliyorsa, Kuddusi Müftüoğlu ne yaptı ki?. Adam küfretmiş. Maçı normal yönetmiş, maçtan sonra hafta içi medya eleştirince ceza almış. Hakemin ceza almazı önemli değil, bu psikolojik baskıdır, hakemleri etkiler.”Müsabakanın hakemi Hüseyin Sabancı’nın kontrolü kaybettiğini savunan Güneş, “İlker Meral de Halis Özkahya da kaybetti. Bizim hiçbir zaman haksız bir maç aldığımız düşünmüyorum ama haksız maçlar verdiğimizi düşünüyorum. Bugün buna rağmen kazanabilirdik. Zaten oyun kontrolünü kaybetti. İkinci yarıda bizim de lehimize verdi yanlışlıkla. O da onu daha büyük hataya düşürdü. Bence ikinci hatalarını yaptı. Zaten oyunun başında yapacağını yaptı. Farklı bitecek bir maçı berabere bağlamış oldu, farkında olmadan.” dedi.

Futbolculardan Henrique, maça etkili başlamalarına rağmen beklenmedik bir şekilde geriye düştüklerine değindi. Kişisel kariyerinin en iyi ilk 45 dakikalarından birisini oynamasına rağmen anlaşılmazı zor goller kaçırdığı özeleştirisinde bulunan golcü futbolcu, bir daha böyle goller kaçırmamanın ün büyük arzusu olduğunu dil getirdi. Takımının beraberlik golünü atan Olcan Adın ise bugün sadece yanlarında gol şansının olmadığını belirtti.

Yedikleri golün dışında bütün maçın rakip sahada geçtiğini anlatan Olcan, böyle etkili oynamaya devam ettikleri taktirde galibiyetlerin de geleceğine inandığını dile getirdi. Başarılı futbolcu, bir soru üzerine de şampiyonluk şanslarının hala devam ettiğini söyledi.