Muay Thai Sporcuları, Van Gölü Canavarına Meydan Okudu

Türkiye Muay Thai Federasyonu yetkilileri ve sporcuları, final maçlarının yorgunluğunu atmak için Bitlis'in Tatvan ilçesi sınırlarında bulunan Van Gölü sahillerinde dolaşarak yorgunlu atmaya çalıştı.

Gölün etrafında dolaşan sporcular Van gölü canavarına da meydan okumayı unutmadılar. Türkiye Muay Thai eski şampiyonlarından Orhan Doğan, göle doğru, "Van Gölü canavarı varsa bende eski Türkiye şampiyonu canavar Orhan’ım. Hadi canavar gelsin meydan okuyorum." diye bağırması dikkat çekti.Gezide açıklama yapan Türkiye Muay Thai Federasyonu Başkanı Okşar Taştan da "Yaptığımız maçın ardından yorgunluğumuzu atmak için Van Gölü sahillerine geldik; arkadaşlarla hem eğleniyor hem de yorgunluk atıyoruz. Bitlisi çok beğendik ve bu yıl burada final müsabakalarımızı gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.Türkiye'nin muay thai sporuyla 2002 yılında tanıştığını, federasyonun da 2008 yılında kurulduğunu anlatan Taştan, "81 ilde temsilciliklerimiz bulunmakta. 35 bin lisanlı sporcumuz var. Burada dereceye giren sporcularımız, önümüzdeki yıl şubat ayında Tayland'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda ülkemizi temsil edecek. Sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum" diye konuştu.

Muay thai yetkileri ve sporcuları,sahil gezisi ardından İstanbul hareket etmek üzere Bitlis’ten ayrılıp Muş havaalanına doğru yola çıktılar .