Spor Toto 3. Lig

Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Adıyamanspor’un yeni kulüp başkanı Hüseyin Koç oldu.

Eski Başkan Növfel Bozdoğan ve yönetim kurulu üyelerinin istifa etmesinden sonra geçici olarak görev alan İbrahim Aslan ve ekibi olağanüstü kongreye götürdü. Adıyamanspor olağanüstü kongresi Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleşti. Kongreye İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, ESOB Başkanı Mustafa Salman, AK Parti İl Başkanı Halil İbrahim Fırat, CHP İl Başkanı Bilal Doğan, bazı kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve spor camiası katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra dilek ve temenniler bölümünde çok sayıda kişi konuştu.

Akif Beyaz’ın divan başkanlığı, Sadık Keskin ve Mehmet Güleş’in divan üyeliğini yaptığı kongreye, 302 delegeden 162’isi katıldı.

Kongreye tek liste halinde giren işadamı Hüseyin Koç ise, delegelerin oylarının tamamını alarak Adıyamanspor’un yeni kulüp başkanı oldu. Başkan Hüseyin Koç ve beraberindeki yönetim, denetleme ve disiplin kurulu üyeleri salonda bulunanları toplu olarak selamladı.

Adıyamanspor Kulüp Başkanı Hüseyin Koç, olağanüstü kongrenin hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Bu gün buraya Adıyaman ve Adıyamanspor sevdalıları gelerek, Adıyamanspor için bir arada bulunuyor. Adıyamanspor’un şuan ligde ve maddi olarak durumu pek iç acıcı değil fakat kısa, orta ve uzun vadede planlar yaparak takımı düştüğü bu durumdan kurtarmak istiyoruz. İnşallah bu takımı ilin bürokratı, seçilmişi ve tüm kesimleriyle birlikte hak ettiği yerlere getireceğiz” dedi.

Adıyamanspor'da geçici başkan İbrahim Aslan ise yaptığı konuşmada, ciddi bir krizin yaşandığı, takımı yeniden ayağa kaldırıp eski günlerine kavuşturacak olan önemli bir kongreyi gerçekleştirdiklerini ifade ederek, görev aldıkları son 3 hafta içerisinde birlik ve beraberliğin örneğini sergilediklerini kaydetti.

Eski yönetim kurulu üyesi Zeynal Abidin Kıymaz ise, Adıyamanspor’un Adıyaman’da ki birlik ve beraberliğin çatısı olduğunu söyleyerek, başkanlık görevini alan kişinin ateşten gömlek giydiğini ve başkan olan kişiye destek olmak gerektiğini vurguladı.

ATSO başkanı Mustafa Uslu ise konuşmasında, Adıyamanspor’un hak etmediği bir durumda olduğunun altını çizerek, Hüseyin Koç’u yalnız bırakmamak gerektiğine değindi.

Eski kulüp başkanlarından Nusret Hamurcu konuşmasında, kulübün üzerinde temlik olduğunu ve Növfel Bozdoğan’ın bu temliği kaldırması gerektiğini, aksi halde kulübün önünün açılamayacağının altını çizdi.

Eski yönetici Ali Murat Bilgiç de, Adıyamanspor’un bu güne kadar iyi ve şeffaf yönetilmediğini ifade ederek, Adıyamanspor için kısa, orta ve uzun vadede planlar hazırlanması gerektiğini dile getirdi.

Eski yönetici Ali Babaocak ise, Adıyamanspor kongresinin son 15 yıldan beri ilk kez bu kadar coşkulu ve demokratik ortamda gerçekleştiğini aktardı .

Kaynak: İHA