Galatasaray 3 Puanı 3 Golle Aldı

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında deplasmanda Sivasspor’u 3-1 mağlup oldu.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, çok istekli oynadıklarını ve iyi bir mücadele sergilediklerini belirterek, “Bugünün başaktörleri futbolcularım. Oyuncularımı tebrik ediyorum” dedi.

Kendilerine en iyi şekilde ağırlayan Sivasspor Kulübü'ne teşekkür eden Terim, “Lider kalmak, Sivas gibi bir deplasmandan 3 puan almak önemli” diye konuştu.

Sivasspor maçı öncesi düşüncelerinin başında ekonomik oynamanın geldiğini ifade eden Terim, rakibe ikinci yarı gol pozisyonu vermediklerini ve oyunu istedikleri gibi yönlendirdiklerini anlattı.

Bir basın mensubunun, “Galatasaray'ın, ilk yarıda rakibe fazla pozisyon vermesini neye bağlıyorsunuz?” şeklindeki soruya Fatih Terim, “Tabii deplasmanda oynuyorsunuz. Bu kadar pozisyon derken, ben bir deste gibi görmedim. Bunlar olacak. Sivasspor ciddi bir rakip” şeklinde cevapladı.

Fatih Terim, oyuncularının gösterdiği coşku, arzu ve mücadele hırsından son derece memnun olduğunu belirterek, kendileri için bunun çok önemli olduğunu vurguladı.

Haftaya Fenerbahçe ile oynayacakları derbi maçıyla ilgili olarak Terim, “Bugün Sivasspor maçının konuşulacağı bir gün. Salı günü 1461 Trabzon maçımız var. Bugün Sivasspor maçını konuşalım” yorumunu yaptı.

Terim, Hamit'in ilk 11'de neden yer almadığıyla ilgili bir soru üzerine de “Yüzde 30-40-50-60, ne bulursak bütün arkadaşlarımızdan faydalanmaya çalışıyoruz. İçerideki kadar kulübede de görevi yapacak oyuncu sayısı ne kadar fazla olursa, 3 kulvarda gitme şansımız o kadar fazla olacaktır. Bu düşünceyle Hamit’e bu maçta görev vermedik. Herhangi bir sakatlığı yok” cevabını verdi.

Bir basın mensubunun, “Muslera sakat olmasına rağmen neden Braga maçında Ufuk'a şans vermediniz? Fatih Terim Ufuk'a güvenmiyor mu?” sorusu üzerine Terim, şunları söyledi: “Ufuk'a güveniyorum. Muslera 'iyiyim' dedi.

O gün oynaması lazımdı. Ekiple birlikte karar verdik. O da özveride bulundu. Ufuk, o gün oynasa çok aleyhinde olurdu. Güvenmesek, Galatasaray takımında kalmaz. Öyle bir yetkimiz var. Ama takdir edersiniz ki Muslera varken, onun oynaması kadar doğal bir şey yok. Ufuk da önemli bir maçta görev aldı.” “KAKA'YA EVET” Sivasspor'dan transfer etmeyi düşündüğü oyuncu olup olmadığının sorulması üzerine de Terim, “Şu ana kadar transferle ilgili ben tek kelime etmedim. Bir şey olursa da gerek başkanla gerek Rıza ile direkt konuşuruz. Onlar da bizle konuşurlar, öyle bir şey söz konusu değil ama takdir ettiğim, beğendiğim bir takım. Oynamaya çalışan bir Sivasspor. Takdirle bakıyorum. Bir oyuncu ihtiyacımız olursa bunu açıkça söyleriz. Çünkü yazılmaya başladı.

Bir tanesi doğru. O da nasıl çıktı bilmiyorum. Diego ve Sneijder. Nereden çıktı bilmiyorum. Bunu başkan benimle paylaşmıştı. Ben de başkanıma bunların yerine Kaka'yı istediğimi direkt olarak söyledim. Bunlara hayır, Kaka'ya evet. Onun dışında herhangi bir transfer konuşması olmadı” açıklamasında bulundu.

Sarı-kırmızılı kaleci Ufuk Ceylan, kazandıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, “Sivasspor ligin iyi ekiplerinden biri. Erken bulduğumuz gol galibiyette bize yardımcı oldu” dedi.

Ufuk, kendisini sürekli hazır tutmaya gayret gösterdiğini dile getirerek, “Muslera'nın kalitesi tartışılmaz. Çok iyi bir kaleci. Biz de Taffarel ile çok iyi çalışıyoruz. Kendimi sürekli hazır tutmaya çalışıyorum. Bugün de elimden geleni yaptım” diye konuştu.

Aldıkları galibiyetin önemine dikkati çeken Ufuk Ceylan, “Şampiyonluk yolunda çok önemli bir galibiyet. Daha çok maç var, ne olacağı belli olmaz ama ben bu galibiyetin önemli olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Galatasaraylı orta saha oyuncusu Yekta Kurtuluş ise, “Bizim için zor bir maçtı. Uzun bir yolculuk yaptık. Çok yorgun geldik, mutlu şekilde geri dönüyoruz. İyi bir galibiyet oldu” ifadelerini kullandı.

Yekta Kurtuluş, maçtan önce Umut'a gol pası vereceğini, arkadaşının da bu pası değerlendireceğini aralarında konuştuklarını söyledi.

Kendisine verilen şansı iyi değerlendirmeye çalıştığını ifade eden Yekta, soğuk havadan fazla etkilenmediklerini dile getirdi .

Kaynak: İHA