Eriş: Rakiplerimizin Kaybetmesiyle Yukarda Çok Güzel Bir Yer Bulduk

PTT 1. Lig’de Kartalspor’u 2-1 yenen Adanaspor’un Teknik Direktörü Levent Eriş, Türk futbolunun en büyük problemlerinden birini bugün turuncu-beyazlı ekibin yaşadığını söyledi.

Devre sonuna kadar belirledikleri üçte üç, dörtte dört gibi serileri yakalamayı hedeflediklerine işaret eden Eriş, 5 Ocak Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında, “Bugün iki devreli bir oyun oynandı. İlk yarısı daha baskın, topa daha fazla sahip olan ve pozisyona girme çabası içindeki bir takımdık.” dedi.

2-0’lık önde ve 10 kişi kalmış bir rakibe karşı oyuncularının “çok müsabakayı ciddiye almamak, nasıl olsa maç bitti” gibi anlayışa girdiğini vurgulayan Eriş, “Devre arası bunu futbolcularla konuştuk. Ama bu içgüdüsel bir hadisedir. Onlarda ne kadar düşünürse düşünsün, içerdeki duygular bazen ‘nasıl olsaya’ dönüşür. ‘Nasıl olsaya dönüşen’ futbol ikinci devre gibi çekilmez bir hal alıyor. Buna rağmen iki topumuz direkten döndü. Önemli olan kazanmaktı. Kazanmayı çok isteyen bir takımız. Bugün böyle kazandık. Önemli olan ligdeki yerimizi belirlemekti. Rakiplerimizin de kaybetmesiyle yukarıda çok daha güzel bir yer bulduk. Biz ulama değiliz ama buları her fırsata hesap ettiğimizi dile getirdik. İnşallah devreye kadar hak ettiğimiz yede olacağız.” değerlendirmesini yaptı. Penaltıdan iki gol atan Adanasporlu Fevzi Özkan ise üç puan almanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Hafta için tesislere kadar gelip kendisine destek veren taraftara teşekkür eden Özkan, “Benim taraftarla hiçbir zaman problemim olmadı. Hep yanlış anlaşılmalardan dolayı, ufak tefek sıkıntılar oldu. Ben bu sorunları aştığımızı düşünüyorum. İki golümü taraftara hediye ediyorum.” açıklamasını yaptı. Cem Özdemir hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını aktardı. İkinci yarıda kapılmamaları gereken bir rehavete girdiklerini hatırlatan Özdemir, beşte beş yapmak gibi bir hedefi yakalamaya gayret edeceklerini vurguladı. HAKEM BİZİ ADANA KEBABI GİBİ DOĞRADI Kartalspor Teknik Direktörü Özcan Kızıltan ise maçın orta hakemi Serkan Çınar’ın verdiği kararlara tepki gösterdi. Çınar’ın verdiği iki penaltı kararı ve bir oyuncularının kırmızı kart görüp 10 kişi kalmalarıyla güzel Adana kebabı gibi doğradığını savunan Kızıltan, “Ben bu çocukların verdiği emeğine ve terine üzülüyorum. Yoksa ikici yarıdaki olağanüstü mücadele, maçı çevirme gayreti bizim için üç puandan çok daha değerlidir. Futbolcularımın alnından öpüyorum. Ama bu kadar kolay, bu kadar ucuz insanların emeğiyle oynamak kişinin biraz vicdanı rahatsız ediyor. Onları vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum.” diye konuştu.

Güzel bir oyun sergilediklerini fakat bunun karşılığı olan puanı alamadıklarını ifade eden Özcan Kızıltan, çok üzgün olduklarını bildirdi. Hakemin verdiği ilk penaltı kararının hatalı, ikincisinin ise tartışıldığını ileri süren Kızıltan, “Bizim arşivlerde oynanan maçlarda verilmeyen penaltılarla ilgili görüntüleri çıkartalım, o zaman şu an yaptığımız isyanın ne kadar haklı olduğunu görebilirdiniz. Ama ne yazık ki derdimizi kimseye anlatamıyoruz.” şeklinde konuştu.

Kartalspor’lu Ahmet Gökhan Güney ise herkesin çocuklarının olduğunu, emeğe biraz saygı gösterilmesi gerektiğini açıkladı.

Kendilerine maçtaki gibi penaltıların verilmediğini anlatan Güney, “Kartalspor’a bu kadar ucuz penaltı düdüğü çalınmamalı. Belki burada üç puan bıraktık, ama çok şey kazandık. Oynadığımız futbolla kötü gidişatı sonlandırdık, diye düşünüyorum.” ifadesini kullandı. Uğur Akdemir ise özellikle ikinci yarıda çok iyi bir mücadele verdiklerini bildirdi .