Adanaspor Teknik Direktörü Eriş Açıklaması

PTT 1. Lig takımlarından Adanaspor'un teknik direktörü Levent Eriş, ''Rakiplerimizin de kaybetmesiyle yukarıda kendimize çok daha güzel bir yer bulduk'' dedi.

Eriş, 2-1 kazandıkları Kartalspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmanın ilk yarısında baskılı, topla daha fazla oynayan ve pozisyona girme çabası içinde olan bir takım görüntüsü çizdiklerini söyledi.

Bu tür maçların zorlu geçtiğini anlatan Eriş, şöyle konuştu:

''Türk futbolunun en büyük problemlerinden birini bugün biz yaşadık. Futbolcularım, 2-0 öndeyken 10 kişi kalan rakibi çok ciddiye almadı ve maç bitmiş gibi davrandı. Bunu devre arası arkadaşlarımla konuştuk ama bu içgüdüsel bir hadisedir. İkinci yarıyla ilgili söyleyeceğim bir şey yok. Buna rağmen iki tane direkten dönen topumuz var. Önemli olan kazanmaktı. Rakiplerimizin de kaybetmesiyle yukarıda kendimize çok daha güzel bir yer bulduk. İnşallah devreye kadar hak ettiğimiz yerde olacağız''

Eriş, devre sonuna kadar her maçı kazanmayı hedeflediklerini belirterek, bu amaca ulaşabilmek için yoğun çaba göstereceklerini ifade etti.

Aldıkları galibiyetin önemine dikkati çeken Eriş, ''İki tane çok önemli müsabakayı kazandıktan sonra herkesin rehavet korkusu yaşadığı bir maçı daha kazandı kardeşlerim. Allah dördüncü galibiyeti nasip etsin. İnşallah ligin ilk devresini istediğimiz yerde bitirmeyi hep beraber istiyoruz. Ben daha fazla destek istiyorum'' diye konuştu.

Eriş, bir gazetecinin Adanaspor'un kazandığı 2 penaltıyla ilgili sorunu, ''Penaltıların ikisinin de doğru olduğunu düşünüyorum. O nedenle futbolu yöneten birisi var ve onun sahada vermiş olduğu kararlar var. Biz ne söylersek söyleyelim onun kararlarına her fırsatta saygı duymak zorunda kalıyoruz'' şeklinde yanıtladı.

-Kartalspor cephesi-

Kartalspor Teknik Direktörü Özcan Kızıltan ise maçın orta hakemi Serkan Çınar'ı verdiği kararlardan dolayı eleştirdi.

Kızıltan, ''Adana kebabı'' örneğini vererek şunları kaydetti:

''Hakem özellikle ilk yarıda iki penaltı kararı vererek ve takımı 10 kişi bırakarak bizi Adana kebabı gibi doğradı. İlk penaltı kararı tamamen yanlış, ikincisi ise tartışılabilir. Ben bu çocukların vermiş olduğu mücadeleye, emeğe ve tere üzülüyorum. Yoksa ikinci yarıda ortaya konulan olağanüstü mücadele ve maçı çevirme gayreti, bu 3 puandan çok daha değerli. Onları alnından öpüyorum. İnsanların emeğiyle oynamak bu kadar kolay ve ucuz olmamalı.''

Muhabir: Volkan Kaşık / Anıl Bağrık / Halil İbrahim Avşar

Yayıncı: Erdem Gültekin

Kaynak: AA