Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Vural Açıklaması

Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, 1-0 yendikleri İçel İdmanyurdu maçına ilişkin ''Bu ligde çok uzun süre altta kalan bir takım olarak orada ne olduğunu iliklerine kadar tüm kesimlerle yaşadık. Şimdi başkaları yaşasın'' dedi.

Vural, gazetecilere yaptığı açıklamada, pozisyon zenginliğiyle 1-0 kazandıkları bir maçı geride bıraktıklarını kaydetti.

Puan cetvelinde üstlerinde olan Kayserispor, İstanbul Büyükşehir Belediye ve Kardemir Karabükspor takımlarının zor maçlar oynayacaklarını ifade eden Vural, bu maçların istediği gibi neticelenmesi halinde ligde birkaç basamak yukarı çıkmak gibi bir şans elde etmiş olacaklarını söyledi.

İki maçı üst üste kazanmanın kendileri için önemli olduğunu belirten Vural ''Tabii takıma birkaç ilave yapmayı düşünüyoruz. Sıkıntı çekmek istemiyoruz. Bu ligde çok uzun süre altta kalan bir takım olarak orada ne olduğunu iliklerine kadar tüm kesimlerle yaşadık. Şimdi başkaları yaşasın'' dedi.

Futbolculardan Murat Kayalı sahalarında hiç galibiyetleri olmadığını, galibiyetle bunu sağladıklarını söyledi.

Kayalı, ''Çok sıkı bir dönemeçten geçiyoruz. Önümüzde bir dönüm maçı daha var. Tüm maçlarımızı final niteliğinde oynayıp taraftarımıza her hafta 3 puan hediye etmek istiyoruz'' diye konuştu.

Köksal Yedek ise sezon başından beri sürekli ligin dibinde olmalarının kendilerinde stres yarattığını belirterek, seri halinde galibiyetler alıp üst sıralara tırmanmak istediklerini kaydetti.

-İçel İdmanyurdu cephesi-

İçel İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam ise maçın tahmin ettikleri gibi zorlu geçtiğini söyledi.

Sağlam, ''Özellikle böyle bir maçta çok daha az gol pozisyonu olması gerekirdi iki takım açısından da. Ama bizim bile beklediğimizin tam tersine iki takım da pozisyon buldu. Özellikle ilk golü bulanın çok avantaj sağlayacağı bir müsabaka oldu. Öyle planlamıştık. Elazığspor ilk golü bulmayı başardı. Dolayısıyla avantaj elde etti. Ve bunu da iyi kullandı. Tebrik ediyorum'' dedi.

Futbolculardan Mustafa Sarp, 6 puanlık bir müsabakayı kaybettiklerini söyledi.

Lig maratonunun çok uzun olduğunu ifade eden Sarp, ''Haftaya bir 6 puanlık maçımız daha var. Bunu unutup bir an önce ona konsantre olmamız gerekiyor'' dedi.

Mustafa Keçeli ise iyi oynamadıklarını, doğal olarak da bekledikleri skorun gelmediğini söyledi.

Keçeli, ''Şu iki maçı iyi bir şekilde değerlendirip ikinci yarıya daha iyi girmek istiyoruz. Bu ligde kalmayı istiyoruz açıkçası'' diye konuştu.

Muhabir: Ömer Fansa / Ülkü Parlakyıldız Karakuş

Yayıncı: Tarkan Demir

Kaynak: AA