Ekonomik Yarışın Galibi Basseng

Dünya Otomobil Sporları Federasyonu FIA'nın 2012 sezonunda düzenlediği Şampiyonalarda birincilik elde eden dünyaca ünlü yarış pilotları İstanbul’da Çırağan Sarayı’nda düzenlenen iMobility Challenge yarışında ter döktü.

Otomobili ekonomik kullanarak, bilinçli ve güvenli araç kullanmayı hedefleyen Ecodriving etkinliğinde, otomobilini en ekonomik kullanan isim 2012 FIA GT Şampiyonu Alman pilot Marc Basseng oldu. Alman pilota ödülünü Dünya Otomobil Sporları Federasyonu FIA'nın Başkanı Jean Todt verdi. 2012 sezonunun GT1, WEC, WRC ve WTCC şampiyonları FIA Ödül Töreni’nden önce düzenlenen ecodriving yarışına katıldılar. Bilinen yarışlardan farklı olarak, bu aktivitede de pilotlardan en ekonomik ve az enerji harcayan sürücü olmaları istendi. Bu yarışın amacı insanları ecodriving’in faydalarından ve öneminden haberdar etmek. Ecodriving ile yüzde 10-15 arası yakıtı tüketimini azaltmak mümkün ki bu da her yıl 300 Euro’ya yakın tasarruf anlamına geliyor. Ayrıca ecodriving sadece mali açıdan kazanç sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda daha az stressli ve güvenli bir sürüş de sağlıyor.

DÜNYA ŞAMPİYONU PİLOTLAR KATILDI

Avrupa Birliği tarafından da desteklenen ve FIA tarafından koordine edilen İMobility Challenge etkinliğine bu sezon kariyerindeki 9. Dünya Ralli Şampiyonluğunu elde eden Fransız pilot Sebastien Loeb’ün yanı sıra etkinliğe FIA GT Şampiyonları Marc Basseng, Marcus Winkelhock, Dünya Endurance Şampiyonları Andre Lotterer, Benoit Treluyer, Marcel Fassler, Dünya Binek Otomobiller Şampiyonu Rob Huff, ile birlikte iMobility Elçileri Tom Kristensen, Alexander Wurz ve Türk Ralli pilotları Yağız Avcı ve Bahadır Gücenmez katıldı.

Kaynak: İHA