Beşiktaş Galibiyeti Son Dakikada Kaçırdı

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında kendi sahasında Eskişehirspor ile oynadığı karşılaşmada 2-1 önde götürdüğü maçı son dakikada kalesinde gördüğü golle 2-2 beraberlikle tamamladı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, rakiplerinde topla oynamayı ve risk almayı seven futbolcular bulunduğunu anlatarak, “Biz de maç öncesi, oyunu bir alanda tutalım ve ani ataklarla gol bulalım istedik. İlk yarıda 4-5 net gol pozisyonu bulduk. İkinci yarıda da bu taktiğimizi uyguladık. Futbolun enteresan bir şans faktörü var. 80. dakikaya kadar pozisyon vermediğimiz Eskişehirspor, sonra 2 gol attı” dedi.

Genç oyuncularının iyi mücadele ettiğini ifade eden Aybaba, “Henüz belli bir süreden sonra oyunu kontrol edecek düzeye gelemediler. Futbolcularımın oyun, mücadele ve arzularından memnunum. Bu futbol şansıdır, bize ters geldi, bir an önce toparlanıp önümüze bakacağız. Son golde iki savunma oyuncusu birbirine çarpacak, Almeida taca atacağı topu kaptıracak ve Gol gelecek. Böyle şeyler futbolda oluyor” diye konuştu

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın Beşiktaş için övgü dolu sözler söylediğinin belirtilmesi üzerine Aybaba, “Benim takımım gerçekten Türkiye'nin en iyi futbol oynayan ekibi ve bunu böyle devam ettirmeye çalışacağız. Ersun hocaya da teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu

Aybaba, takımının müthiş oynadığını kaydederek, “Hep bu futbolcular oynuyor ve yoruldular. Farklı oyuncularla maçlara çıkacak geniş bir kadromuz yok. Bu bir şikayet değil yorumdur. Oyuncularımız yürekle, istekle oynuyorlar. Bu böyle devam ederse gelecek için farklı adımlar atmış oluruz. Birkaç transferle belki oyuncu tercihinde avantajlı duruma geçebiliriz” yorumunu yaptı

Beşiktaşlı oyuncu Olcay Şahan, 83 dakika pozisyon vermedikleri rakipleri karşısında son bölümde 2 gole engel olamadıklarını söyledi.

Olcay, kaçırdığı gol pozisyonuna ilişkin soruya, “Daha fazla atabilirdik. Benim pozisyonum var. Atsaydım farklı olabilirdi. Beşiktaş 83. dakikaya kadar 2-0 önde olduğu maçtan bu sonuçla ayrılmamalıydı” cevabını verdi

Siyah-beyazlı futbolcu Veli Kavlak ise son dakikalarda yedikleri gollerle berabere kalmalarına üzüldüklerini kaydederek, “Nasıl oldu anlayamadık. Üzgünüz” şeklinde görüş belirtti.

ESKİŞEHİRSPOR CEPHESİ Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Beşiktaş'ın takım olarak iyi olduğunu belirterek, “Beşiktaş sahada bütünlüğü olan, birlikte oynamaktan keyif alan ve tempoyu yükselten bir ekip. Biz de oynamayı seven bir takımız. Rakibimiz karşısında büyük bölümde istediğimizi yaptık. Sahadaki dört golün dördünde de katkımız vardı” şeklinde konuştu.

Yakaladıkları pozisyonları değerlendiremediklerini kaydeden Yanal, “Takımımızın oyun iştahı dışında, yaptığımız hatalar sonucu yediğimiz goller var. İkinci gol sonrası takımın oyuna tepkisi güzeldi. Geriye dönüşü de güzel oldu. Son saniyeye kadar bırakmadık. Keyifli bir maç oldu. Puanları paylaştık. Oyuncularımı, kazanma tutumlarından dolayı kutluyorum. Bizim gibi bir takımın böyle kolay goller yememesi lazım. Paylaştığımız puanlar avantaj getirmeyecek. Bundan sonraki lig maçlarını galibiyetle tamamlayarak daha iyi noktada ilk yarıyı bitirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Eskişehirsporlu futbolcu Diego, 2-0'dan sonra büyük bir karakter gösterdiklerini ve maçın hakkının beraberlik olduğunu dile getirdi.

Takımının beraberlik golünü atan Nuhiu ise Beşiktaş karşısında aldıkları sonuçla güçlerini ortaya koyduklarını ve üst sıralarda olmaları gerektiğini söyledi.

Nuhiu, Beşiktaşlı futbolcuların, attığı gol öncesi faul yaptığı yönündeki itirazlarının hatırlatılması üzerine, “Ben sadece rakibin düştüğünü gördüm. Başka bir şey söyleyemem” yorumunu yaptı .

Kaynak: İHA