Teknik Direktör Vural Açıklaması

Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, ''Bizi neden cuma günleri oynatıyorlar bilmiyorum. Kupa maçımız yok, o yok, bu yok. Cumartesi 5 maç oynat veya pazar 5 maç oynat'' dedi.

Sanica Boru Elazığspor, kendi tesislerinde yaptığı tek antrenmanla İçel İdmanyurdu maçı hazırlıklarını sürdürdü. Antrenmana sakatlığı süren Aydın Karabulut katılmazken, Sedat Bayrak takımdan ayrı düz koşu yaptı, üst solunum yollarından rahatsızlığı bulunan Sezer Badur ise salonda çalıştı.

Teknik direktör Yılmaz Vural, idman öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İçel İdmanyurdu takımının analizini yaptıklarını, fazla ve eksik taraflarını görmeye çalıştıklarını söyledi.

Her hafta 3-4 futbolcularından yoksun kaldıklarını belirten Vural, ''Aydın Karabulut kesinlikle yok, hala İstanbul'da tedavisinde. Kasığında önemli problemi var. Orhan ile Bülent bugün ilk defa antrenmana çıkacaklar. Bir bakacağız, oynamamaları söz konusu. Dolayısıyla Zaki ile Gökhan dün ilk defa çıktılar, iki haftadan beri. Görüldüğü üzere 7-8 tane oynayan oyuncusu oynamaz durumda oluyor. Ama tabi biz bunu eksiklik olarak görmüyoruz, hiçbir zaman görmedik'' dedi.

Taraftarın takımın bir gücü olduğunu, bu gücün yanlarında olması için çağrıda bulunmaktan usanmayacaklarını kaydeden Vural, şöyle konuştu:

''Ne zaman ki 12 bin 500 kişinin girdiği bir stat olur, bu gücü arkamızda hissederiz, o zaman tabi ki biz artık takım olarak taraftarını memnun eden, dolayısıyla birlikteliğini oluşturmuş bir hale geliriz diye düşünüyorum. Buna çok ihtiyacımız var. O yüzden burada değerli arkadaşlarıma sesleniyorum. Bizi yalnız bırakmasınlar lütfen. Çünkü hakikaten çok zor bir görev yapıyoruz. Hakikaten Türkiye ligine çıkmış takımların yaşadığı sıkıntıları birebir biz de yaşıyoruz. Bu sıkıntıları aşmak ancak böyle manevi bir destekle, güçle mümkün oluyor. Bu konuda yardımlarını esirgemesinler lütfen.''

Yılmaz Vural, bir gazetecinin 'Kış mevsimi geldi. Federasyondan maç saatleriyle ilgili bir isteğiniz olacak mı-' sorusu üzerine, şunları söyledi:

''Cuma günleri UEFA standartlarında canlı verilen maçlar 20.00'de verilir. Maalesef bu bir kuraldır, değişmiyor. Fakat bizi neden cuma günleri oynatıyorlar bilmiyorum. Kupa maçımız yok, o yok, bu yok. Cumartesi 5 maç oynat veya pazar 5 maç oynat. Pazar günü maç oynamak nasip olmadı hemen hemen. Yani kim programlıyorsa, neye bakıyorsa bu işi organize eden arkadaşlarıma da sesleniyorum buna dikkat etsinler.''

Muhabir: Ramazan Kaya / Ömer Fansa

Yayıncı: Cemal Coşkun

Kaynak: AA