Dünya Motor Sporları Konseyi İstanbul'da Toplandı

Dünya Motor Sporları Konseyi , yılın son toplantısı için İstanbul'da biraraya geldi.

Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu Genel Kurulu haftası, Çırağan Sarayı Kempinski'de dün yapılan toplantılarla başladı.

FIA Başkanı Jean Todt, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Demir Berberoğlu ve eski başkan Mümtaz Tahincioğlu'nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantılara, 134 ülkeyi ve 250'nin üzerinde federasyonu temsilen 540 delege katıldı.

7 Aralık Cuma akşamına kadar sürecek genel kurul haftası kapsamında; 43 farklı toplantı, eğitim ve etkinlik düzenlenecek. Aynı akşam yapılacak olan FIA Sene Sonu Ödül Töreni'nde, Formula 1 Dünya Şampiyonu Sebastian Vettel, Dünya Ralli Şampiyonu Sebastien Loeb ve Dünya Binek Otomobiller Şampiyonu Rob Huff'ın da aralarında bulunduğu tüm dünya ve kıta şampiyonları kupalarına kavuşacak.

Ödül töreninde, bu yıl FIA Doğu Avrupa Ralli Kupası'nı kazanan Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ekibi de dünyanın en ünlü ve başarılı pilotları ile birlikte ödüllerini alacak.

WMSC'nin bugünkü toplantısında, otomobil sporlarının tüm dallarıyla ilgili bir dizi kararlar alındı. 2013 Formula 1 Dünya Şampiyonası takviminde yer alan Almanya Grand Prix'sinin tarihi 7 Temmuz'a çekildi. 21 Temmuz tarihi ise bir başka Avrupa ülkesinde yapılması beklenen yarışa ayrıldı.

Toplantıda, 2013 ve 2014 Formula 1 Dünya Şampiyonalarının teknik ve spor yönetmeliklerinde bazı değişiklikler yapılırken, Almanya'da düzenlenecek Dünya Ralli Şampiyonası'nın tarihi 25 Ağustos 2013 olarak kesinleşti.

FIA Dünya Endurance ve FIA Dünya Touring Car şampiyonalarının teknik konularıyla ilgili de bazı kararlar alındı. Toplantıda, Formula 3 Dünya Şampiyonası takviminin yanı sıra birçok yarış takvimi de onaylandı. Toplantıda, otomobil sporlarında kadınlar, karting, gönüllülerin da aralarında bulunduğu birçok konuda kararlar alındı.

Muhabir: Ülkü Parlakyıldız Karakuş

Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli

Kaynak: AA