Uğur: Bu Galibiyet Önümüzdeki Haftalara Daha İyi Bakmamızı Sağlayacak

Adana Demirspor Teknik Direktörü Mustafa Uğur, çok önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, “Bu sonucu ünümüzdeki sürecin iyi değerlendirilmesi açısında iyi oldu.

” dedi.

Kartalspor’u 2-1 yendikleri maç sonrasında yaptığı toplantıda karşılaşmayı değerlendiren Uğur, saha şartlarının zor olmasına rağmen iyi mücadele ettiklerini belirtti.

Kazandıkları için mutlu olduklarını aktaran Uğur, “Bu saha şartlarında iyi mücadele ettik, kazandık, mutluyuz. Oyuncularımı kutluyorum. Sahanın her tarafında arzulu istekliydik. Rakibimiz bazı dönemlerde biraz fazla pozisyon buldu, ama kazanmak önemliydi.” dedi.

Galibiyet serilerinin devam ettiğini hatırlatan Uğur şunları söyledi: “Önümüzdeki haftalara daha olumla bakmamız ve bundan sonraki sürecin iyi değerlendirilmesi açısından galibiyet almamız önemliydi, bunu da başardık. Girdiğimiz gol pozisyonları sayacak olursak rakipten çok fazla olduğunu görüyoruz. Rakip bizi baskı altına almıyor, çıkarken kaptırdığımız toplardan pozisyon veriyoruz. Amacımız futbolu doğru oynamak ve bunu yaparken de keyif almak. Bazı oyuncularımız daha çok ön plana çıkmak için bazı hareketler yapıyor, ama gayretleri takımın kazanması için. Bence tercihlerini yanlış kullanıyorlar. Böyle bakıyorum, kesinlikle bir art niyet olduğunu düşünmüyorum.“ Adana Demirspor’un önemli oyuncularından Erçağ Evirgen de iyi bir maç çıkardıklarını belirterek, kazandıkları için sevinçli olduğunu söyledi.

Takımda kimin gol attığı, kimin attırdığının çok önemli olmadığını vurgulayan Erçağ Evirgen, “Öncelikle biz elimizden geldiği kadar galibiyet için oynuyoruz. Amacımız saha içinde yardımlaşarak birbirimizin açığını kapatmak. İki haftadır çok iyi mücadele ettiğimize inanıyorum. Gaziantep deplasmanında olduğu gibi burada da çok iyi oynadık. Bundan sonraki haftalarda da aynı ciddiyet ve mücadele ile oynarsak bizim önümüzde kimsenin duracağına inanmıyorum. Türkiye’nin hiçbir yerinde bu yağmura dayanacak saha yok. Sahaya bakanlara teşekkür ediyorum, yoğun yağmura rağmen saha çok iyiydi. Süper ligdeki sahalardan çok daha güzel zeminimiz var.“ açıklamasında bulundu. Demirspor da oyuna sonradan giren Burak Keskin ise yağmura rağmen stada gelen taraftarlara teşekkür etti. Seyircinin kendilerini ateşlediğini belirten Burak Keskin şunları söyledi: “Onları görünce sahada mücadele etmemek imkansız gibi bir şey. Bunun bilincinde sahaya çıkarak Adana Demirspor formasının hakkını veriyoruz. Arkadaşlarımı kutluyorum çok iyi mücadele ettiler. Hafta içinde iyi çalıştık. Hocamızın dediklerini iyi sahaya yansıttık. 5 haftalık galibiyet serimiz vardı, sonra duraklama dönemine girdiğimizi düşünüyordu herkes. Ama takımımızda çok tecrübeli ağabeylerimiz var, onların sayesinde iki hafta aldığımız kötü sonuçların etkisini üzerimizden çabuk attık. Galibiyetler tekrar arka arkaya gelmeye başladı.

Kalan maçlarımızı da kazanarak ilk yarıyı en iyi yerde bitirmek istiyoruz. “ KIZILTAN: ÇOK ÜZGÜNÜZ, BURAYA PUANLAR ALMAYA GELMİŞTİKKartalspor Teknik Direktörü Özcan Kızıltan ise maçı kaybettikleri için çok üzgün olduklarını kaydetti.

Adana’ya puanlar almak için geldiklerini belirten Kızıltan, “Öncelikle çok üzgünüz, buraya puanlar almaya gelmiştik. Rakibimizin performansı her ne kadar iyi olsa da puan alacağımıza inanıyorduk. Özellikle ikinci yarı müthiş bir mücadele gösterdik. İlk yarı şanssız bir gol yedik. Oyuncunun ayağı kaydı, rakip golü buldu. Bunun tedirginliğini yaşarken oyun üstünlüğünü de rakibe verdik. Sonra toparlandık, bir topumuz direkten döndü, ama golü bulamadık. İkinci yarı maçı çevirmek adına olağan üstü gayret gösterdik. Bizim golü bulabileceğimiz bir pozisyonda top döndü kalemizde gol oldu. Adana karşısında iki farklı skoru çevirmek kolay değil, özellikle bu ağır sahada işimiz daha da zorlaştı. Golü erken bulsaydık belki skor farklı olabilirdi ama olmadı. Keyifli bir maç oldu. Bizim için güzel olan oyuncularımızın maçı çevirme adına verdiği çabaydı.” şeklinde konuştu.

Kartalspor kalecisi Hüseyin Çilingir de şunları söyledi: “Buraya puan almak için gelmiştik, gole kadar iyi oynadık. Sonra demoralize olduk. Direkten dönen topumuz var. İlk yarının sonlarına doğru toparladık ama gol atamadık. İkinci yarı iyi başladık. Çok net bir pozisyonu harcadık. O top döndü bizim kalemizde gol oldu. Talihsizlik yaşadık. Ağır zemine rağmen iyi bir mücadele verdik golü bulduk, ama beraberliği yakalayamadık. Golü erken atabilseydik farklı olurdu. Önümüzdeki hafta yine bu sahada Adanaspor ile karşılaşacağız. İnşallah o maçta bu gün kaybettiğimiz puanları telafi ederiz.“