Samsunspor Galibiyet Hasretini Gidermek İstiyor

Samsunspor Teknik Direktörü Besim Durmuş, "Sırtımızdaki formanın ağırlığını ortaya koyacağız" dedi.

Samsunspor Teknik Direktörü Besim Durmuş, haftalık olağan basın toplantısını Nuri Asan Tesisleri’nde yaptı. 1461 Trabzon ve genç yetenek Canberk Aydın ile ilgili açıklamalarda bulunan Besim Durmuş, “İç sahada oynadığımız Buca maçı hem camia olarak hem de taraftarlarımız olarak haftalardır beklediğimiz galibiyet maçıydı. Ancak 2 puan kaybederek sahadan ayrıldık. Bu hafta 1461 Trabzon ile karşılaşacağız. Her geçen gün galibiyet gelmedikçe 3 puanların da önemi artıyor. Camiamız büyük bir camia, kurumsal yapısı büyük geçmişinde çok büyük başarılar elde etmiş. Bugün itibariyle acil bir 3 puana ihtiyacımız olduğunu ve kalan 3 haftada alabileceğimiz maksimum puanı alıp devre arasına güvenli girmek istiyoruz. Trabzon maçı da bizim için kaybedilen 2 puandan sonra daha da önemli bir hal aldı” diye konuştu.

“Rakibimiz de Karadeniz ekibi olduğu için bizim adımıza bir derbi maç niteliği taşıyor” diyen Durmuş, “Ancak biz rakip kim olursa olsun işimize bakıyoruz. Biz büyük bir camiayız. Samsunspor büyük bir kitle büyük bir ekol. 1461 Trabzon ligde iyi bir çıkış yakaladı. Güçlü bir ekip ve Trabzonspor’un alt yapısı olduğunu biliyoruz. Ancak ne olursa olsun bu ligde favori olanlar değil o gün mücadele eden, daha çok isteyen takımların galip geldiğini biliyoruz. Bu anlamda kendim gücümüzü kendi sırtımızda taşıdığımız formanın camianın ağırlığını hissederek iyi oynamayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Teknik Direktörü Besim Durmuş sözlerine şöyle devam etti: "Samsunspor her zaman ve her yerde galibiyet için oynamaktadır. Buca maçında yapamadığımız hücumları, bulamadığımız golü inşallah iyi de mücadele ederek rakibe pozisyon da vermeden birlikte oynayarak 1461Trabzon maçında sergilemeyi hedefliyoruz. Hedefimiz tabi ki de kazanmak. Samsunspor büyük bir camia. Puan veya puanlarla dönmeyi amaçlıyoruz. Nerede olursa olsun, hangi sahada olursa olsun Samsunspor kazanmak için oynayacaktır. 1461 takımı kontra ataklarla oynayan önde süratli oynayan ancak her takım gibi onların da zaafları var. Beklerinin arasına yapacağımız çabuk ve iyi paslarla sonuca gitmeyi planlıyoruz. Bu doğrultuda çalışıyoruz ve haftalardır beklediğimiz galibiyetle coşkulu bir şekilde Trabzon’dan dönmeyi istiyoruz." CANBERK AYDIN'A TEŞEKKÜR Canberk’in Bucaspor karşısında oynadığı oyunun herkes tarafından beğenildiğinin altını da çizen teknik direktör Besim Durmuş, “Maç sonrası Canberk’e teşekkür ettim. Memleketimiz adına, alt yapımızda çalışan hocalarımız adına, Samsun’daki genç nüfus adına Canberk bir heyecan oluşturuyor, bir coşku açığa çıkarttı. Canberk’te en az 10-15 hocanın emeği var. O da cumartesi günü bu emekleri boşa çıkartmadı. Kendi gibi genç oyunculara da oynadığı oyunuyla cesaret verdi. Canberk’le ben bir hafta uğraştım. Canberk o gün sahada bizim teoride düşündüklerimizi pratiğe döktü. Çok büyük bir sorumluluk, çok büyük bir yük, çok büyük bir davranış sergiledi. O anlamda ona teşekkür ettim. Canberk’in sağ bekte tam benim önümde oynaması ona mesafe olarak daha yakın olduğumdan heyecanı daha da arttı. Bir ara gelerek hocam bana top gelmesin diye korkuyordum bile dedi.

Hemen sarılarak hata yapmaktan korkmamasını, daha çok genç olduğunu ve böyle birçok maç çıkaracağını söyledim ona" ifadelerini kullandı .

Kaynak: İHA