Halterde Zeki Tuncer'nden 3 Gümüş Madalyalı Avrupa İkinciliği

İsrail'in Eliat şehrinde devam eden Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda, 23 Yaş Altı 56 kiloda podyuma çıkan milli halterci Zeki Tuncer, 3 gümüş madalya kazanarak Avrupa ikincisi oldu.

Koparmada ilk hakkında 75 kilogram, ikinci hakkında 81 kilogram ve Son hakkında 83 kilogram kaldıran milli halterci Zeki Tuncer, koparmada 2. olarak gümüş madalya kazandı. Koparmada Birinciliği İspanyol sporcu Michael Otera elde ederken, üçüncülüğü Litvanya'lı sporcu VitalijSudnik elde etti.

Silkmede ilk hakkında 95 kilogram, ikinci hakkında 100 kilogram ve Son hakkında 111 kiloyu başarıyla kaldıran sporcumuz Zeki Tuncer 2. gümüş madalyasını kazanmış oldu. Silkmede 1.liği 133 kilogram ile İspanyol sporcu Michael Otera elde ederken, üçüncülüğü 96 kilogram ile Litvanya'lı sporcu VitalijSudnik elde etti.

Toplamda 194 kilograma ulaşan Zeki Tuncer 3. gümüş madalyasını kazanarak Avrupa 3.sü oldu. Toplamda 1.liği 233 kilogram ile İspanyol sporcu Michael Otera elde ederken, üçüncülüğü 178 kilogram ile Litvanya'lı sporcu VitalijSudnik elde etti

Kaynak: İHA