Muş'ta Yeterli Düzeyde Kar Olmadığı İçin Antrenman Yapamayan Kayakçılar, Hazırlıklarını Bitlis'te Sürdürüyor

Muş'ta yeterli düzeyde kar olmadığı için antrenman yapamayan kayakçılar, hazırlıklarını Bitlis'te sürdürüyor.

Bitlis-Tatvan karayolu üzerindeki tarihi El-Aman Hanı mevkisindeki Rahva Ovası'nda antrenman yapan sporcular, kar kalınlığının bir metreyi bulduğu bölgede kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

Rahva'daki düz alanda çalışmalarını sürdüren şaklaşık 60 sporcu, kayaklı koşu branşında yapılacak yarışmalara hazırlanıyor.

Muş Bölgesi Kayak Antrenörü Samet Oğlagun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muş'ta kar olmaması nedeniyle, antrenmanlarını Bitlis'te yaptıklarını söyledi.

Bitlis'te, yaklaşık 10 gün sonra da Kayaklı Koşu İl Birinciliği Yarışması'nı düzenleyeceklerini ifade eden Oğlagun, şöyle konuştu:

''Buradaki pist çok güzel. Burada daha önce Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen, etap yarışmalarımızı yapmıştık. Sporcularımızın tamamını buraya getirdik ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Haftada 5 gün burada antrenmanlarımızı yapıyoruz. İl müdürlüğümüzün bize tahsis ettiği araçla gelip, antrenmanlarımızı yaparak Muş'a dönüyoruz.''

Kayakçılardan Dilan Kılıç, Muş Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nde okuduğunu ifade ederek, Muş'ta kar olmadığı için haftanın 5 günü antrenman yapmak için Bitlis'e geldiklerini ifade etti.

Muhabir: Şener Toktaş / Berin Arslan Çetin

Yayıncı: Levent Harman

Kaynak: AA