Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’e Adıyaman’dan Tepkiler Yükseliyor

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in katıldığı bir özel televizyon kanalında Adıyaman ve Adıyamanspor ile ilgili açıklamalarda bulunmasına Adıyaman’daki Sivil Toplum Kuruluşları tepki gösterdi.

Beyaz Tv’de yayınlanan ‘Beyaz Futbol’ adlı programda Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve yönetici Hasan Yener’in Adıyaman ve Adıyamanspor’u küçümseyici ifadeler kullanmasına Adıyaman Hukukçular Derneği Başkanı Av. Abdulhamit Dursun ile Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) Başkanı ve Adıyamanspor Kulübü Geçici Başkanı İbrahim Aslan tepki gösterdi.

Av. Abdulhamit Dursun açıklamasında, "Ahlaktan, görgü kurallarından, akıldan ve düşünceden nasibini almamış ve isimlerini bile dile getirmenin gereksiz olduğunu düşündüğümüz bu iki insanlıktan nasibini almamış kişileri tüm Adıyamanlılar adına kınıyoruz. Şerefi, dürüstlüğü, insanlığı, dostluğu, samimiyeti, vatana ve millete bağlılığı ile örnek bir il olan Adıyaman’ımızı küçültücü yorumların yapılması tüm Adıyamanlıları derinden üzmüştür. Bizim şu hususta en ufak bir şüphemiz yoktur ki sadece Adıyaman değil tüm Türkiye ve özellikle de en başta Trabzonlu vatandaşlarımız bu malum iki şahsı bu ifadelerinden dolayı kınamaktadır. Bu noktada yapılan bu yorumların karşılıksız kalmayacağını ve en kısa sürede gerekli hukuki girişimlerde bulunarak malum şahısların cezalandırılmasını Cumhuriyet Başsavcılığına yapacağımız müracaat ile talep edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İbrahim Aslan ise, "Büyük Trabzonspor’un kabul etmediğimiz başkanı Sadri Şener ile yine Anadolu’nun gururu olan aynı takımın sözde yöneticisi Hasan Yener’in Adıyaman ile ilgili küçük düşürücü açıklamalarını şiddetle kınıyoruz. Adıyaman’ımıza karşı yapılan bu küçültücü yorumlar tüm Adıyamanlıları derinden üzmüştür. Bizim sorunumuz ne Trabzonlu kardeşlerimiz, ne de Trabzonspor kulübümüzdür. Bizim sorunumuz Trabzonspor’un ağırlığını kaldıramayan sözde yöneticilerinedir" dedi.

Kaynak: İHA