Gençlerbirliği Teknik Direktörü Çapa Açıklaması

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, oynamış oldukları futbol kendilerine yakışmadığını söyledi.

Çapa, maçın ardından katıldığı basın toplantısında, müsabakanın kendileri açısından olumlu başlamadığını belirterek, ''İlk dakikalarda yemiş olduğumuz gol ve akabinde kırmızı kart var. Sonraki süreçte devre arasına kadar 1-0'lık skoru koruyarak, yapacağımız hamlelerle beraberliği yakalamayı planlamıştık. İkinci golün 44. dakikada gelmesi yapmak istediklerimizi engelledi. Oynamış olduğumuz futbol bize yakışmadı'' diye konuştu.

Trabzonspor'un 1 kişi fazla oynamanın avantajını iyi değerlendirdiğini ifade eden Çapa, şunları söyledi:

''Orta sahadaki deneyimli futbolcuları var. Özellikle Zokora'nın zekice takımını yönlendirmesi Sonucu belirledi. Bugün karşımızda çok iyi pas yapan bir Trabzonspor vardı. Maça çok umutlu başladık, kırmızı kart olmasaydı maçın Sonucu böyle olmazdı. Kırmızı kartın veriliş nedenine girmek istemiyorum, ama iç sahadaki maçlarımızda bu konuda şanslı olmadığımızı söyleyebiliriz. Artık kalan 3 maçımıza bakacağız. Oradan almamız gereken puanlar var. Üç hafta öncesine kadar herkes Gençlerbirliği'nin oynadığı futbolu konuşuyordu. Bu noktaya geri dönmemiz lazım.''

-Trabzonspor cephesi-

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Gençlerbirliği maçını değerlendirerek, ''Düşündüğümüz ve arzu ettiğimiz üç puanı aldık'' dedi.

Kazanmaları gereken bir maça çıktıklarını vurgulayan Güneş, ''Çünkü bulunduğumuz yer, lig sıralaması ve oyun olarak düşündüğümüzün gerisindeydi. İyi oyun ve üç puanı arzuluyorduk. Golle başlamamız işimizi kolaylaştırdı. Düşündüğümüz ve arzu ettiğimiz 3 puanı aldık. Zaman zaman skorun verdiği rehavetle yavaş tempoda oynadık. Onun dışında olumlu işler yaptık. Oyunun Son bölümünde rakip, kalemize daha çok gelmeye başladı.

10 kişi kalan takımın bu kadar kolay gelmemesi lazımdı. Bizim için iyi bir hafta oldu'' ifadelerini kullandı.

Muhabir: Buğra Ersavaş / Ömer Hakan Kibar

Yayıncı: Erdem Gültekin

Kaynak: AA