‘Bizim Çocuklar’ Fırtına Gibi Esti

Burdur Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, 3 Kasım Dünya Engelliler Günü sebebiyle zihinsel engelliler ve Burdur protokolü arasında futbol maçı düzenlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün engellilere destek vermek amacıyla kurduğu Bizim Çocuklar Futbol Takımı, Burdur Hüsnü Bayer Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen futbol maçında Burdur protokolünü terletti. Profesyonel maçları aratmayan futbol maçında, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik başta olmak üzere komutanlar ve daire müdürleri görev aldı. Burdur Valisi Nurettin Yılmaz ve Burdur Vali Yardımcısı Bülent Uygur ise maçı protokol tribününden izledi. Burdur Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerinin tezahüratları ile renklenen maçta, engelli öğrencilerin taraftarlara yaptığı şovlar eğlenceli görüntüler oluşturdu. Engelli öğrencilerin aileleri ise çocuklarına sürekli moral verdi. Burdur protokolünü zorlayan Bizim Çocuklar Futbol Takımı, maçın ilk yarısında 2-1 mağlup geldi. Antrenörlerin ve taraftarların desteğiyle ikinci yarıda futbolda ne kadar üstün olduklarını gösteren Bizim Çocuklar golleri arka arkaya sıraladı. Burdur protokolü ve zihinsel engelliler arasında yapılan futbol maçı 8-4 sona erdi. Galip olan engelliler, sevinçleri birbirlerine sarılarak ve taraftarlara şov yaparak paylaştı. Maç sonunda Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, takımları tebrik ederek karanfil dağıttı.

Baklava ikramından sonra hatıra fotoğrafı çekildi.

Engellilerin kendilerini zorladığını dile getiren AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, şöyle konuştu: “İlk yarı sakin geçti, çok üstlerine gitmedik fakat ikinci yarıda bizi çok zorladılar, onlar galibiyet için oynadı. Biz engelliler için hükümetimiz başta olmak üzere elimizden gelen desteği sağlıyoruz. Onları bir parça mutlu edebildiysek, keyifli bir an yaşatabildiysek ne mutlu bize, maçı organize eden başta Sayın Valimize ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” Burdur protokolünün zorlu bir maç geçirdiğini dile getiren Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, maçı izlemekten büyük keyif aldığını söyledi.

Engellileri kendi evlatlarından ayırmadıklarını dile getiren Vali Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Onlar bizim çocuklarımız, kendi evlatlarımızdan farkları yok. Keyifli bir maçtı, protokol çok zorlandı fakat güzel anlar yaşandı. Galip oldular, sevindiler, aileleri buradaydı, Allah onlara sabır ve kolaylık versin. Allah yardımcıları olsun, bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz.” Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün yapmış olduğu çalışma sayesinde spor yapmaya başladıklarını dile getiren Bizim Çocuklar Futbol Takımı Oyuncusu Şükrü Peşken de, “Keyifli bir maçtı, biz yendik. Sayın valimize ve Gençlik Spor Müdürlüğü’ne teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA