Adana Demirspor-kartalspor Maçının Ardından

Adana Demirspor, kendi evinde ağırladığı Kartalspor’u 2-1 yenerek çıkışını sürdürdü.

Adana Demirspor Teknik Direktörü Mustafa Uğur, saha şartlarının zorluğuna dikkat çekerek, “Bu saha şartlarında oynadığımız maçı iyi mücadele ederek kazandığımız için mutluyuz. Bizim için çok önemli bir maçtı. Sahanın her tarafında arzulu bir takım vardı. Bazı bölümlerde çıkarken top kaptırdık ve rakibe biraz fala şans verdik. Ama kazanmasını bildik. Galibiyet serisini devam ettirmemiz önümüzdeki haftaya bakmamız için iyi oldu. İki takımı mücadeleden dolayı kutluyorum. Futbolu doğru oynarken keyif almak istiyoruz. Bunu yaptığımız sürece bu galibiyet serisi devam edecektir. bazı oyuncular fevri hareketler yapıyor ama amaçları takımın kazanması. Saha şartları öyle anlar getiriyor ki bu tarz durumlarda bir tane oyuncuyu uzatmalara kadar bırakmak zorundasınız” dedi.

Erçağ Evirgen ise takımda kimin gol attığının önemi olmadığını ifade ederek, “Biz elimizden geldiği kadar takım olarak mücadele etmeye çalışıyoruz. En önemlisi bizim için saha içinde çok iyi yardımlaşıp, birbirimizin açıklarını kapatıp Sonuca gitmek. Gaziantep deplasmanında özellikle Son iki golden Sonra çok iyi mücadele ettik” diye konuştu.

Burak Keskin de sağanak yağışa rağmen desteğini esirgemeyen taraftara teşekkür ederek, “Futbolcu arkadaşlarımda sahaya çıkarak formanın hakkını veriyor. Onları kenardan izledim. Çok iyi mücadele ettiler. Hepsini yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.

Takımının ilk golünü atan Junior, kendileri için zor bir maç olduğunu ifade ederek, “Yağmur maçı daha da zorlaştırdı. 2-0 öne geçtikten Sonra rakibin attığı bir gol vardı. Bu golden Sonra maç biraz daha zorlaştı ama biz galip gelmesini bildik” diye konuştu.

KARTALSPOR CEPHESİ Kartalspor Teknik Direktörü Özcan Kızıltan, Adana’ya puan alma düşüncesi ile geldiklerini belirterek, “Rakibimiz karşısında puan alacağımıza inanıyorduk. Bunun için ikinci yarı çok performans sarf ettik. İlk yarıda yenen şansız bir gol yedik ve onun tedirginliğiyle oyun üstünlüğünü rakibe verdik. İkinci yarı maçı çevirme adına olağanüstü gayret sarf etti oyuncular. tabi maç 2-0 olduktan Sonra Adana Demirspor karşısında bu yağmur altında maçı çevirmek kolay değildi. Pozisyonlar bulduk ama bunları gole çevirme becerisi gösteremeyince maçtan mağlup ayrıldık. İzleyenler için güzel bir maçtı. Oyuncularım da ikinci yarı olağanüstü bir mücadele gösterdi üzgünüz” dedi.

Kartalsporlu oyuncu Erşen Çiligir, “Hiç hak etmediğimiz bir mağlubiyet aldık. Buraya puan yada puanlar almak için gelmiştik. İlk yarı gerçekten iyi bir mücadelemiz vardı. Golü yedikten biraz demoralize olduk. İlk yarı Son 15 dakika iyi mücadele ettik. İkinci yarı başlarken 1-0’a rağmen buradan puan alacağımızı düşünüyorduk. Fakat talihsiz bir gol yedik. Golü atacağımız yerde dönen top gol oldu. Bütün takım arkadaşlarım ağır zemine rağmen iyi mücadele gösterdi" diye konuştu.

Adana Demirspor’un iyi bir takım olduğunu bildiklerini belirten Timuçin Aşçıgil, “Hafta boyunca çok iyi çalıştık. İlk 15 dakika maça biz başlayacaktık ama Adana Demirspor taraftarını da arkasına alıp bize baskı yaptı. Şanssız bir gol yedik. Şanssız golden Sonra biraz bocaladık ama Son 15 dakika oyuna ortak olduk. Gol bulacağımız pozisyonun devamında kalemizde gol gördük. 2-0 oldu. Sonra müthiş bir çaba gösterdik ağır zemine rağmen ama işte futbol şans yanında olmayınca golü de yapamıyorsun” ifadelerini kullandı .

Kaynak: İHA