Futbolcular Adam Bulamayınca Karla Kaplı Sahayı Kendileri Temizledi

Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Ligi’nde mücadele eden Hakkari Zapspor futbolcuları, yarın oynayacakları Cizre Basraspor maçı öncesi Hakkari Şehir Stadı'ndaki sahanın kardan temizlenmemesi üzerine, kürekleri ellerine aldı.

Hakkari Zapspor Teknik Direktörü Mecit Tekin, sahada 50 santimetrelik bir kar yığını olduğunu belirterek, yardım sağlanması için görüştükleri yetkililerin gönderdikleri elemanların sahayı temizlemeden ayrıldıklarını söyledi

Tekin, sahanın karla kaplı olması nedeniyle Pazar günü oynayacakları Cizre Basraspor maçını Çarşamba gününe erteledikleri bilgisini vererek, “Eski valimiz Muammer Türker, geçen yıl sahanın temizlenmesi için ücretli eleman tutarak sahayı temizletti. Yeni valimiz ise bize destek vermiyor. Zaten kendisi ile görüşemiyoruz. Sayın valimiz duyduğumuz kadarı ile kitap dağıtıyor. Sayın valim zaten Hakkari’nin şuanda kitap okuyacak psikolojisi yok. Her yerde Hakkari gençleri, çocukları taş atıyor diyorlar. Peki çocuklar ne yapsın. Savcı ve hakimler bir daha önlerindeki davalara bir baksınlar bana göre o çocukların hepsinin bırakmaları lazım. Çünkü bu çocukları taş atmaya teşvik edenler ildeki yöneticilerdir. Çünkü bu çocuklara sahip çıkmıyorlar. Burada spor yapıyoruz, gençleri spora yönlendiriyoruz, sahip çıkmaya çalışıyoruz ama maalesef destek veren yok. Gelin sahayı temizleyin çocuklar top oynasın. Siz çocuklara sahip çıkıp bir imkan sağlamıyorsunuz. Ondan sonra cezaevine atıyorsun yazık günah değil mi? Bana göre cezaevine atılacak çocuklar değildir. Bana göre cezaevine atılması gerekenler ili yönetenlerdir. İsterse gelip ben de alsınlar, ben de o çocukların arkasında gitmek istiyorum. Böyle yaşamaktansa hepimiz gidelim. Zaten zindan ve cezaevi hayatı yaşıyoruz. Artık yazık günahtır bu memlekette. Eğer ben bu memlekette vergi veriyorsam, eğer kimliğini taşıyorsam o zaman bu devlet gençlere sahip çıkacak. Bu memleket hepimizindir. İstesek istemesek de biz birlikte yaşayacağız. Yetkililer artık bu gençlere sahip çıksın yaptığımız bütün çabalar boşa gidiyor, yazık günahtır. Gecen hafta takımımız 7 gol yedik, hiç kimse sordu mu bu takım neden 7 gol yedi. Neden gol yedi, çünkü antrenman yapacak yer yok. Yiyecek ekmeği yok, barınacak yeri yok. Sonra diyorlar Zapspor yenildi. Bu sahipsizlik dünyanın en büyük ayıbıdır” dedi.

Kaynak: İHA