Aybaba:'Teklif gelseydi F.Bahçe'ye imza atardım'

Beşiktaş'ın başına gelerek herkesin önyargıyla baktığı; fakat oynattığı oyun ve ilk yarıda aldığı sonuçlarla beğeni kazanan Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba Kanaltürk'te açıklamalar yaptı.

Beşiktaş'ın başına gelerek herkesin önyargıyla baktığı; fakat oynattığı oyun ve ilk yarıda aldığı sonuçlarla beğeni kazanan Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba Kanaltürk'te açıklamalar yaptı.

Beşiktaş ile daha önceden 4-5 kere teknik direktörlük için görüşmeler olduğunu; fakat kısmet olmadığını dile getiren deneyimli çalıştırıcı, Yıldırım Demirören döneminde kendisini çağırmalarına rağmen görüşmediğini açıkladı.

Aybaba ayrıca Beşiktaş'a imzalamadan önce Fenerbahçe'den gelen bir teklife nasıl bakacağı sorusuna, 'Profesyonel davranırdım fakat bundan sonra böyle bir şey söz konusu olamaz' yanıtını verdi. İşte Aybaba'nın sözlerinden satırbaşları:

'BEŞİKTAŞ KARŞISINA AYRI MOTİVASYONLA ÇIKMADIM'

İlk Ankaragücü'nde teknik direktörlüğüyle kariyerime başladım 20 yıl Beşiktaş'tan çok uzak kaldım. Her maçı kazanmak istiyorsunuz. Beşiktaş'a karşı ayrı bir motivasyonla çıkmadım, çalıştırdığım diğer takımlarda. Herkes sahaya kazanmak için çıkar. Rakibiniz ne olursa olsun. Sezon içinde ve dışında bana sorduklarında kim şampiyon olsun diye ben hep Beşiktaş derdim. Biz Beşiktaşlı'yız karşı takımın çalıştırıcısı olarak her maç kazanmak için çıktım.

'DEMİRÖREN'LE GÖRÜŞMEYE GİTMEDİM'

Görevi kabul etmemde tek koşul Beşiktaşlı olmamdı. Sadece uzun süreli bir plan yapma şartım oldu; başka hiçbir şartım olmadı. 4-5 kez daha önceki dönemlerde göreve gelecek. Yıldırım Demirören görüşmeye çağırdılar, ben gitmedim. benden başka biriyle görüşecek misiniz diye sorduğumda görüşebiliriz dediler. Ben de onlara teşekkür ettim ve gitmedim. Ondan sonra Ertuğrul sağlam geçti takımın başına.

'QUARESMA'YI HİÇ TANIMADIM, NEDEN YÖNETEMEYEYİM?'

Şu anda kulüp içindeki bütün ilişkilerimiz inanılmaz. Her şeyi planladık. Biz de borç yapmayı bilirdik. Kulübün bütçesini düzenlemek için daha çok birbirimize bağlanmamız lazım. Daha çok çalışmamız lazım. 1-2 ay çok zorlandık. Birbirimizi daha iyi tanıdıkça bize inanmayanlar da katıldı. Bizim oyuncular kaliteli. Fakat bireysel ve kalite olarak ezilmiş.

Quaresma ile hiç görüşmedim. Tanımadığım birini niye yönetemeyim. Yönetemediğim birini oynatmam takımın patronuyum. Fernandes'i yönetmek kolay mı sanıyorsunuz? En iyi yönetmek en çok verimi almak demek.

'GÖKHAN SÜZEN VE NENE'YLE İLGİLENİYORUZ'

Forvet oyuncusu istiyorum. Çok sağlıklı çalışıyoruz. Bir tane yabancı hücum oyuncusu, bir de sol beke yerli oyuncu düşünüyoruz. Takım dengelerini bozmak istemiyoruz. Gökhan Süzen ve Nene ile ilgili çalışmalarımız var. Ziegler ise gelmeyecek. Bu bölgeler dışında takımımıza iş düşüyor. Çok hücum ediyoruz. Çılgınlar gibi hücum ediyoruz. Ligin en fazla gol atan takımıyız. Geriye dönüşlerde sıkıntılarımız var. Sol öndeki Olcay içeriye girip her yeri karıştırıyor. Batuhan'dan memnun değilim.
Ben oyuncuların yüzüne söylemediğim şeyi başka yerde söylemem.

'BATUHAN DEVRE ARASINDA ÇALIŞMAZSA...'

Batuhan hiperaktif her şeye karışıyor. Maçta bir şey oluyor, ona laf söylüyor. Sonra gazetelerde manşet oluyor. O da bundan etkileniyor. Çok kilo almış. Devre arası onun için son şans. Bu devreyi iyi geririp takıma katkı vermek zorunda, yoksa işi çok zor.

Almeida'dan çok memnunum, kendini aştı bir kere. Almanya'daki maçlarını da biliyorum müthiş bir formda. Oğuzhan'ın ve Muhammed'in çok iyi futbolcu olması lazım.
Çocukların işi kolay değil. Muhammed yetenekli ama kuvvetle ilgili sorunu var. Koşu kalitesi iyi, tekniği de mükemmel. İyi bir yere gelecek.

Oğuzhan daha futbolcu değil bana göre. 1-2 sene Beşiktaş'ta oynayacak. Bakacağız kaç gol attı kaç asist yaptı. 2 günde oyuncuyu dünya starı yapıyoruz. Muhammed... Ondan çok ümitliyim. 2. yarı Oğuzhan'ı zorlaması lazım. daha mükemmel olur, daha iyi olur. Bunlar 18-19 yaşında çocuklar. Her yere gidiyorlar ve itibar görüyorlar. Medya 2-3 maç sonra yüklendiğinde bozuluyorlar ve motivasyonları düşüyor.

'KARTAL GOL GOL GOL TEZAHÜRATI BASKI YARATIYOR'

Baskı da geliyor destek de. Kartal gol gol gol tezahüratı oyuncuları bozuyor. oyuncu zaten gol atmak istiyor; fakat takım gol atamayınca ilerleyen zamanlarda baskı oluşuyor.

Holosko ile çok konuştuk. Çok iyi özellikleri var. İçeriye çok iyi katediyor, çok iyi top sürüyor ve topa çok iyi vuruyor. İnanılmaz bir çocuk ve çok pozitif. Duygusal bir çocuk. Bana gelirken, geçen sene çok ağladı dediler. İşini şimdi çok iyi yapıyor. İlk defa iyi bir noel geçireceğim Beşiktaş'ta dedi o dikkatimi çekti.

MENEMEN...

Biz eskiden de yumurta yerdik. Kendi odamdayken, giderdim pazarda pazarlık yapardık. Bu ortaya çıkan tabonun verdiği mutlulukla söylenmiş bir sözdü; fakat ayrı yerlere çekildi. Birlikteliğin bir sembolüydü o.

'TAKIM OLDUK'

'İlk geldiğimde Almeida ve Fernandes 5 kere gelip bana gitmek istediklerini söylediler. ben de onlara beşiktaş'ın bir planı var ve sizi göndermeyeceklerdir dedim. öyle başladı ilişkilerimiz. Toraman'a liderlik etmesi için özgüven verdik. Necip'e özgüven verdik. Tüm oyuncularımızla bireysel olarak konuştuk ve onları motive etmeye başladık. Her şeyi doğru yapmaya çalıştık. Doğru antrenman programı uyguladık ve zamanla takım olduk. Takım olmadan bu işi yürütemezsiniz. Bu hafayı yakaladıktan sonra takviye yaparak başarı hedefleyeceksiniz. Önce iskeletinizi kuracaksınız ve ondan sonra alacaksınız. Böyle olmadan nasıl şampiyon olabilirsiniz ki? Beşiktaş'ın mayasında yok böyle bir durum. geçen dönem böyle yapıldı ama biz toparladık.'

'Olcay'a ve Veli'ye takılırız. Biz bir aileyiz. Gayet doğal. Olcay mesela 2-0 öne geçiyoruz önüme geliyor, Olcay burada dur diyor. Arkamı dönüyorum kayboluyor. Yerinde duramıyor. O da ekstra bir şeyler yapmaya çalışıyor.'

FENERBAHÇE'DEN TEKLİF GELSEYDİ...

'En başarılı teknik direktör bence Fatih Terim. Şöyle bakmak lazım. Ne kadar süre çalıştı, kaç şampiyonluk aldı, bunlara bakmak lazım.'

'Ben göreve gelirken korkmadım. Hiçbir şeyden korkmam ben. Gizli gizli İnönü'den gelip gizli gizli stattan mı kaçacağız? Çarşı'dan geçeceğiz tabii, futbol budur. Futbolcu taraftarla bütünleşince o coşkuyu yaşayacak. Budur futbol. Beraberliklerden sonra takım çok alkışlandı takım. Bu çok önemli bir şey motivasyon açısından'

'Aykut çok iyi çocuk çok severim. Arkadaşımız da bizim. Böyle çabuk kararlar vermemek lazım. Basın toplantısından sonra böyle acele kararlar almamakta yarar var.'

'Öncesinde Fenerbahçe'den bir teklif gelseydi profesyonelce bakıp kabul ederdim, ama bundan sonra öyle bir şey olamaz.'

'Fernandes bizim takımın en iyi oyuncusu. Veli Türkiye'de ileriye koşup en çok topa baskı yapan oyuncu. Veli'nin geçen attığı ara pası ancak Xavi ve Iniesta yapar. Çok koşa bir oyuncunun böyle bir pas atması inanılmaz bir olaydır. Böyle iyi taraftardan bakmalı.'