10 futbolcu topun ağzında

Galatasaray, sözleşmesi sezon sonu bitecek olan 10 isim için harekete geçmedi.

arı kırmızılı takımda henüz nikah tazelenmeyen 10 oyuncu arasında Felipe Melo, Umut Bulut ve Hakan Balta gibi ilk 11'in deneyimli ayaklarının da bulunması dikkat çekti.

Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan 10 oyuncu için harekete geçmeyen Galatasaray Yönetimi ve teknik heyeti adeta, 'Sadece hak eden takımda kalır' mesajını verdi. Bu listede Umut Bulut, Hakan Balta ve kiralık oynayan Felipe Melo gibi as oyuncuların bulunması da dikkat çekti.

Sarı kırmızılı ekibin tek-nik direktörü Fatih Terim, ikinci devre için kadroya sol bek ve oyun kurucu takviyesi istemişti. Terim'in sezon sonunda ise 30 Haziran 2013'te kontratı sona erecek olan 10 ismin ikinci yarı performansına bakıp, kimin kalacağına karar vereceği öğrenildi.

PITBULL ÇOK ÇABA HARCAMALI

Listenin en dikkat çeken ismi ise sezon başında 1 milyon 750 bin Euro bedel ile kiralanan Felipe Melo oldu. 30 yaşına giren ve şu anda Galatasaray'da 2.9 milyon Euro garanti para ile en çok kazanan oyuncu olan Brezilyalı'nın 6 milyon Euro'luk satın alma opsiyonu bulunuyor. İlk yarıda üst düzey bir performans ortaya koyamayan Pitbull'un haziran ayından sonra G.Saray'da olması için ekstra çaba göstermesi gerekiyor.

4 İSMİN GİTMESİ SÜRPRİZ OLMAZ

Engin Baytar da aldığı 11 maçlık cezanın ardından fazla kiloları ve tatmin etmeyen futbolu nedeniyle kontratını kendi futbolu tayin edecek. Takım kaptanları Hakan Balta, Ujfalusi de savunmada yeni sözleşme bekleyen isimler... Bu futbolcuların yanı sıra 'zayıf halkalar' Gökhan Zan, Çağlar ve Cris'in pek de şansı bulunmuyor. Milan Baros'un ise ocak ayında Florya'dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Umut Bulut ve Aydın Yılmaz ise kontratı yenilenmesine en yakın isimler olarak göze batıyor. ekstra çaba göstermesi gerekiyor.

Fatih Terim ezber bozdu

Galatasaray Yönetimi, 31 Mayıs 2013 tarihi itibariyle sözleşmeleri sona erecek olan 10 futbolu ile teknik direktör Fatih Terim'in bilgisi dahilinde henüz bir görüşme yapmadı. Daha önceki yıllarda sözleşmeleri 5 ay sonra bitecek oyuncularla ara transfer döneminde yeni mukavele yapılırken, tecrübeli çalıştırıcı bu konuda acele edilmemesini istedi.