Türkiye Beyazay Derneği İle Thy İşbirliğinde Pilot ve Hostesler, Down Sendromlu Çocuklarla Bowling Oynadı

Türkiye Beyazay Derneği Ankara Şubesi ve Türk Hava Yolları işbirliğinde, pilot ve hostesler, down sendromlu çocuklarla bowling oynadı.

Panora Alışveriş Merkezi Bowling Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe, sinema sanatçısı Suna Yıldızoğlu, THY çalışanları ve down sendromlu öğrencilerin aileleri katıldı.

Beyazay Derneği Ankara Şubesi Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay, etkinliklere sanat ve spor dünyasının katılımını sağlayarak ''farkındalık'' oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Tuncay, şöyle konuştu:

''Down sendromlu çocuklar, pozitif ayrımcılıkla hayatın her yerinde olması gerekiyor. Spor, bu çocuklarımız için özgüven, çoşku ve heyecan demek. Biz Beyazay Derneği olarak 2013 yılında 'Kardeşimle Birlikteyim' kampanyası başlatacağız. Amacımız, sanatçı ve sporcularla beraber özel okullarda, üniversitelerde, 'engelli nedir-', 'özürlü kimdir-' gibi özellikle engelli kardeşlerimizin duygularını ifade edebilmek. Bunun için bir yıl boyunca 'Kardeşimle Birlikteyim' kampanyası için çalışacağız.''

Sanatçı Suna Yıldızoğlu da daha önce birey olarak bir şeyler yapmaya çalıştığını ancak ilk kez böyle bir organizasyona dahil olduğunu belirterek, ''Organize bir şekilde, bir şeye katılmak çok daha önemli. Böylece daha büyük bir katkıda bulunabileceğim. Sanatçı olarak zaten belli bir zamandan sonra paylaşım zamanı, burada olduğum için çok mutluyum'' diye konuştu.

THY Kabin Memuru Berrin Demirkan ise böyle bir etkinlikte bulunduğu için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Demirkan, ''Türkiye Beyazay Derneği ve THY'ye böyle bir imkanı bize sağladıkları için teşekkür ederim. Ekip olarak burada bulunmaktan çok mutluyuz'' dedi.

Etkinliğe katılan down sendromlu Sami Kiraz da bowling'i çok sevdiğini ve bundan sonra tekrar oynamaya geleceğini söyledi.

Down sendromlu öğrencilere, üzerinde ''Sporun Melek Yüzleri'' yazan tişört, uçak maketi, kalemlik ve çikolata hediye edildi. Organizasyonun ardından katılımcılara plaket, öğrencilere de madalya verildi.

Muhabir: Mehtap Yılmaz

Yayıncı: Hüseyin Doğru

Kaynak: AA