Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımına Prim Desteği

Bölgesel Lig’de mücadele eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’na, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'den prim desteği geldi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, farklı kazanılan Malatya Kent Konseyi maçından sonra Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncularına prim dağıttı.

Engelli basketbol takımının başarılı bir sezon girişi yaptığını ve guruplarında iddialı bir takım olduğunu belirten Güzelbey, Gaziantep’teki tüm engelli vatandaşları birer sosyal aktivitenin parçası olmaya çağırdı. Gaziantep’teki engelli vatandaşlar için hayatı kolaylaştıracak proje ve faaliyetler yaparak onların sosyal yaşamın içinde daha çok kalmayı sağladıklarını dile getiren Güzelbey, gerek istihdam gerekse aktivite yönünden destek olmaya çalıştıklarını bildirdi.

'SODES' Projeleri ile engelli vatandaşları birçok kolaylıklar getirdiklerini belirten Güzelbey, “Gerek iş hayatında, gerekse aktivite yönünden olsun engelli vatandaşlarımızın evde oturmasını istemiyoruz. Onların da hayatın içinde olmalarını ve bir takım işlerle uğraşmasını istiyoruz. Bu anlamda biz de belediye olarak bir takım projeler ve kolaylıklar sağlıyoruz. Ulaşımda engelli otobüsler, engelli basketbol takımı ve bünyemizdeki istihdam ile onları bir takım kolaylıklar sağlıyoruz” dedi.

Engelli basketbol takımı bünyesindeki sporcuların hafta içinde iş hayatlarını değerlendirdiğini, hafta sonları ise sportif faaliyetlerle aktif yaşamın birer parçası olduklarını ifade eden Başkan Güzelbey, “Bu da bizim mutlu ediyor. Engelli kardeşlerimiz hem kendi hayatlarını idame ettirmek için çaba gösterirken hem de sportif anlamda büyük çaba gösteriyorlar. Onları azimlerinden dolayı kutluyorum. Geçen hafta farklı bir sonuç alan oyuncularımızı çam sakızı çoban armağanı ödüllerle ödüllendirdik” diye konuştu.

Takımın başarısının Gaziantep’i gururlandırdığını söyleyen Başkan Güzelbey, takım yöneticilerini ve oyuncularını tebrik ederek başarılarının devamını diledi .

Kaynak: İHA