Peçenek: Tki Tavşanlı Linyitspor’u Yarışın İçinde Tutmayı Başardık

PTT 1. Lig takımlarından TKİ Tavşanlı Linyitspor'un teknik direktörü Arif Peçenek, ilk yarının sona ermesinin ardından düzenlediği basın toplantısında 7 hafta başında çıktığı takımı yarışın içinde tutmayı başardıklarını ve ikinci yarıda ligde kalıcı olma mücadelesi vereceklerini söyledi.

Ligin ilk 10 haftasında 24 gol yiyen, maç başına yediği gol ortalaması 2,4 olan, 7 puanla son sıralarda yer alan bir takım devraldıklarını ifade eden Peçenek, kendi döneminde 3 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 1 beraberlikle 17 puana ulaşarak takımı yarışın içinde tutmayı başardıklarını bildirdi.
Peçenek, ‘Üstümüzde bulunan Göztepe ve Kartalspor ile birer, Torku Konyaspor ile iki, Denizlispor ile 4 puan farkımız var. Bunlar, ikinci yarı hazırlıklarının başlaması ve takıma gerekli takviyelerin yapılmasıyla kapatılmayacak farklar değil. Tavşanlı Linyitspor bu ligde kalıcı olacaktır. Kimsenin endişesi olmasın.’dedi.

İlk yarı sona erdikten sonra yönetim kuruluyla toplantı yaparak, kulübün ekonomik yapısına ilişkin bazı kararlar aldıklarına değinen Peçenek, İbrahim Yavuz ve Ümit Tütünci'nin sözleşmelerinin feshedildiğini, Serkan Özsoy, Faruk Bayar ve Eser Yağmur'un kadro dışı bırakılarak kendilerine kulüp bulmalarının istendiğini, Yavuz Eraydın ve Özgür Volkan Yıldırım'a da kulüp bulmaları için izin verildiğini ifade etti.

Oyunculardan 'feda' anlamında sözleşmelerindeki miktarlardan indirime gitmelerini istediklerini ve bazılarının kendilerinden başka kulüp bulmak için izin istediğini kaydeden Peçenek, profesyonel yaşam içinde o izinlerin verilmesinin uygun olduğunu düşündüğünü iletti.Takımda sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilen Ümit Tütünci'yi, takımın başında bulunduğu 7 maçtan 6'sında ilk 11'de oynattığını, birinde de sonradan oyuna aldığını anımsatan Peçenek, Adana Demirspor maçında galibiyet golünü attıktan sonra formasını yere sermesinin yanlış olduğunu ve bunu kendisinin tolere ettiğini belirterek, "Ölmek üzere olan bir Ümit Tütünci'yi diriltmek için ben onu o gün yedek soyundurdum. Yeteneklerini hiç kimseyle tartışmam ama sağlıklı bir şekilde antrenmana gelip maç oynamak, arkadaşlarıyla takımdaşlığı yaşamak zorunda. Hiçbir futbolcu kulüpten ve takımdan üstün değildir." şeklinde konuştu.

Ara transfer dönemi için çalışmaların sürdüğünü ve Medical Park Antalyaspor'dan Deniz Aslan'ı kiraladıklarını dile getiren Peçenek, hücum bölgesine tamamı yabancı olmak üzere 3 oyuncu almak istediklerini belirtti.

Peçenek, Bursaspor'dan Finlandiyalı Petteri Forsell'i kiralamayı hedeflediklerinin ve Kütahya Valisi Kenan Çiftçi'nin de desteğini aldıkları bu transfer için yeşil-beyazlı kulübün yönetimi ve teknik direktör Ertuğrul Sağlam ile görüşeceklerini sözlerine ekledi.