Ünlülerin Sporu Pilates

Zonguldak’taki akademik çevreye, ünlüleri sağlıklı tutan pilates sporu kursunun verileceği bildirildi.

Kursa, üniversite personeli dışından da isteyenlerin katılabileceği belirtildi. Bülent Ecevit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Yard.Doç. Dr. Mustafa Gümüş, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Sürekli Eğitim Merkezi tarafından dünyaca ünlü Julia Roberts, Uma Thurman, Madonna ve Ebru Şallı gibi orta yaş üstü sık, sağlıklı ve esnek vücuda sahip manken sanatçı ve futbolcuların tercih ettiği pilates sporu kursunun verileceğini söyledi.

BEÜ Merkez Kampüsü’ndeki Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak kursların haftada iki gün ve bir saat olarak gerçekleşeceğini belirten Gümüş, üniversite dışından da isteyenlerin kursa katılabileceğini ifade etti.

Kurs süresi, günleri, saatleri ve ücretinin katılımcıların durumuna göre belirleneceğini anlatan Gümüş, kursun Uluslararası Peak Pilates Sertifikasına sahip BEÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Öğretim Elemanı ve Okutman Geylan Bostan tarafından verileceğini söyledi.

Kursu verecek olan Geylan Bostan ise fit ve sağlıklı bir görünüme ulaşmak isteyenleri kursa davet ederken, bugüne kadar bir çok ünlü manken ve sporcu ile birlikte çalıştığını da söyledi.

Bu sporun zayıflamak amaçlı olmadığını vurgulayan Bostan, şöyle konuştu: “Türkiye’de birçok manken ve futbolcu, bu sporu vücutlarını sıkılaşması amacıyla yapıyor. Bu spor kesinlikle zayıflamak için değildir. Bu egzersizler, esneklik ve kuvvetli kaslar sağlıyor. Vücut tartıda kilo göstermese bile vücut sıkılaşmış oluyor. Bu sporun en önemli tarafı sağlık yönünden kazanımları artırmasıdır. Omurga hareketliliğini artırıyor. Boyun, bel fıtığı olanlara ve hareket kısıtlılığı yaşayanlar için rehabilitasyon amaçlı egsersiz oluyor.” BEÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Okutman Tevfik Cem Akalın ise 7’den 77’e her kesimden isteyenin kursa katılabileceğini hatırlatırken, kurs için başvuruya üniversitenin resmi web sayfasındaki ön başvuru formunun doldurulup teslim edilmesinin yeterli olacağını ifade etti.

Kaynak: İHA