Sivasspor, İç Sahada İstikrarlı

Spor Toto Süper ligde ilk yarıyı 22 puanla 10.sırada tamamlayan Sivasspor, iç sahada, dış sahaya göre daha iyi bir performans sergiledi.

Yiğidolar, geçen sezonun ilk yarısında olduğu gibi iç sahada topladığı puanlarla yine 6. oldu.

Kırmızı-beyazlılar, ilk yarıda 6 galibiyet, 7 mağlubiyet ve 4 beraberlik elde etti. Rakip fileleri 21 kez havalandıran Yiğidolar, kalesinde ise 24 gol gördü. İç sahada 4 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 3 beraberlikle 15 puan toplayarak 6. sırada yer alan Sivasspor, attığı 16 gole karşılık 13 gol yedi. Yiğidolar, geçen sezonda iç sahada topladığı puanlarla 6. sırada yer almıştı. Kırmızı-beyazlılar geçen sezonun ilk yarısında 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak attığı 14 gole karşılık 11 gol görerek 16 puan toplamıştı.

Deplasmanda ise iyi bir tablo sergileyemedi. 2 galibiyet, 5 yenilgi ve 1 beraberlik 14.sırada yer alarak 7 puan toplayan Sivasspor, 5 atarak karşılığında ise 11 gol yedi. Geçtiğimiz sezonun ilk yarısında 8 puan toplayarak 11 sırada yer alan Sivasspor bu sezon ise 3 basamak aşağıda yer buldu.

EN GOLCÜ İSİM ENERAMO

Kırmızı-beyazlılarda en golcü oyuncu Eneramo oldu. 17 maçta oynadığı 16 maçta, fileleri 5 kez havalandıran golcü oyuncuyu 4’er golle son maçta 2 gol birden atarak dikkatleri üzerine çeken Erman Kılıç ile Aatıf takip etti. Yiğidolarda Pedriel ve Grosicki ise 2 gol atma başarısı gösterdi. Ziya Erdal, Mehmet Nas, J.Rajnoch da takımları adına birer gol kaydetti.

45 SARI KART

Süper Lig'de Sivassporlu oyuncular, 45 sarı kart görerek en fazla kart gören 4. takım oldu. Ligde Beşiktaşlı oyuncular 51, İçel İdmanyurdulu oyuncular 48, İstanbul BB’li oyuncular ise 46 sarı kart gördü. Bu arada Sivasspor’da en fazla sarı kartı defans oyuncusu Ziya Erdal gördü. Ziya, 6 sarı kart görürken, Uğur Kavuk 5, Kadir Bekmezci ve Aatif 4', Michael Eneramo ,Grosicki, Navratil, ve Doğa Kaya 3’er kez sarı kartla cezalandırıldı. Kırmızı-beyazlılarda ilk yarı Kadir ve J.Rajnoch 1’er kez kırmızı kart gördü.